Hallo mede-bbq'ers en medeklussers,
Wij zijn afgelopen winter verhuisd naar een mooie plek. We gaan van een klein balkon naar een ruim dakterras en dus heb ik eindelijk de ruimte om een mooie buitenkeuken te maken. Nu ben ik zelf niet onhandig, maar ik heb nog nooit een meubel voor buiten gemaakt, dus ik heb een aantal vragen/onderwerpen waarbij ik heel graag jullie ervaringen hoor.
Ik wil het meubel gebruiken als werkbank en als opbergplek voor wat spullen. Daarnaast heb ik het idee om een soort barretje eraan te maken, zodat we tijdens het koken ook een biertje met elkaar kunnen drinken
Aangezien wij geen overkapping hebben, zal het meubel altijd 'buiten' staan.
1. Hoe kan ik kastjes/lades waterdicht maken? Ik wil daar bv. mijn thermometers, rookhout, etc in opbergen, of zal het altijd vochtig zijn? En dus beter alles opbergen in plastic containers?
2. Wat zijn jullie ervaringen met een hoes? Is het nodig om het meubel te beschermen? Of als ik het goed behandel (beits, olie, ...) is het beter om zonder hoes te werken?
3. Ik zit eraan te denken om een klein koelkastje in te bouwen. Dit, omdat het meubel op ons dakterras staat en ik eigenlijk een plekje wil hebben om vlees (en bier) koud te houden. Zijn er koelkastjes die hiervoor bestemd zijn? Is het wel aan te raden om dit in te bouwen, wetende dat het meubel altijd buiten staat?
4. Wat is goed materiaal om het blad zelf van te maken? Ik vind beton heel gaaf, maar wellicht ook zwaar? Wat zijn jullie ervaringen?
Hebben jullie nog andere tips, ideeën, aandachtspunten als je dit zo leest? Ik ben onwijs benieuwd!!
Rick
Wij zijn afgelopen winter verhuisd naar een mooie plek. We gaan van een klein balkon naar een ruim dakterras en dus heb ik eindelijk de ruimte om een mooie buitenkeuken te maken. Nu ben ik zelf niet onhandig, maar ik heb nog nooit een meubel voor buiten gemaakt, dus ik heb een aantal vragen/onderwerpen waarbij ik heel graag jullie ervaringen hoor.
Ik wil het meubel gebruiken als werkbank en als opbergplek voor wat spullen. Daarnaast heb ik het idee om een soort barretje eraan te maken, zodat we tijdens het koken ook een biertje met elkaar kunnen drinken

1. Hoe kan ik kastjes/lades waterdicht maken? Ik wil daar bv. mijn thermometers, rookhout, etc in opbergen, of zal het altijd vochtig zijn? En dus beter alles opbergen in plastic containers?
2. Wat zijn jullie ervaringen met een hoes? Is het nodig om het meubel te beschermen? Of als ik het goed behandel (beits, olie, ...) is het beter om zonder hoes te werken?
3. Ik zit eraan te denken om een klein koelkastje in te bouwen. Dit, omdat het meubel op ons dakterras staat en ik eigenlijk een plekje wil hebben om vlees (en bier) koud te houden. Zijn er koelkastjes die hiervoor bestemd zijn? Is het wel aan te raden om dit in te bouwen, wetende dat het meubel altijd buiten staat?
4. Wat is goed materiaal om het blad zelf van te maken? Ik vind beton heel gaaf, maar wellicht ook zwaar? Wat zijn jullie ervaringen?
Hebben jullie nog andere tips, ideeën, aandachtspunten als je dit zo leest? Ik ben onwijs benieuwd!!
Rick