BasBQ
Beef en Steak

Tips vacumeren?? Solis vac Pro Metal 569

 
 
 

Bucari007

Stoker
Berichten
286
Afgelopen week heb ik bovenstaande machine mogen ontvangen en in eerste instantie ERG tevreden mee, echter ik vraag mij toch wat af?!
Ik heb een aantal steaks keurig en strak vacuüm verpakt 2dg terug en kijk vandaag in de vriezer en vind de vries rand toch best wel erg aanwezig. Het lijkt ook net alsof ze inmiddels minder vacuüm zijn dan toen ik ze erin legde.

Moet ik ze eerst invriezen en daarna vacumeren?? Dat las ik nog in de handleiding?? Of hoe doen jullie dit???
Ik vond deze test wat tegenvallen.

401bd5193ea406eebc6081847baee4af.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Geen ervaring met die machine, maar ik vacumeer eerst, dan in de vriezer. Nooit problemen mee gehad. Mss ligt het aan het plastic? Ik heb meerdere merken rollen gebruikt, allemaal goed tot nu toe....
 
Ik denk dat tijden het vacumeren vocht uit het vlees richting de seal is getrokken waardoor deze lekt?
Of sealen voordat het vocht te dichtbij seal komt of langer sealen afhankelijk van de instellingen op het apparaat ;)
 
Geen ervaring met die machine, maar ik vacumeer eerst, dan in de vriezer. Nooit problemen mee gehad. Mss ligt het aan het plastic? Ik heb meerdere merken rollen gebruikt, allemaal goed tot nu toe....
Dit waren de bijgeleverde zakken, dus die zouden goed moeten zijn hoop ik ;-)

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Zo te zien gebruik je de Solis zakken. Die heb ik ook gebruikt (zaten er standaard bij) maar ik gebruik nu marmelot zakken, deze hebben een fijnere structuur waardoor het vocht minder snel naar de seal trekt waardoor je meer tijd hebt om snel op de sealknop te drukken

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Ik denk dat tijden het vacumeren vocht uit het vlees richting de seal is getrokken waardoor deze lekt?
Of sealen voordat het vocht te dichtbij seal komt of langer sealen afhankelijk van de instellingen op het apparaat ;)
De instellingen zijn ; dry of moist & normal of gentle.
Welke combi van instellingen zou jij kiezen?

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Wat hierboven gezegd is zou zomaar kunnen kloppen. Niet aan gedacht. Hou het uittredende vocht in de gaten, zodra het bijna bij de toekomstige sealnaad is, druk je op de seal knop (als je die optie hebt). Ik doe vaak voor de zekerheid nog een extra sealnaad vlak boven de eerste. Helemaal als ik net iets te laat was met op de seal knop te drukken.
 
Zo te zien gebruik je de Solis zakken. Die heb ik ook gebruikt (zaten er standaard bij) maar ik gebruik nu marmelot zakken, deze hebben een fijnere structuur waardoor het vocht minder snel naar de seal trekt waardoor je meer tijd hebt om snel op de sealknop te drukken

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
Thanks. Goede tip. Zijn dat universele zakken? Want kan Foodsaver wel vinden, maar solis niet op marmelot.

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
De instellingen zijn ; dry of moist & normal of gentle.
Welke combi van instellingen zou jij kiezen?

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

Volgens mij moet die Solis toch een sealknop hebben? Daar moet je dan net voor het vocht er is op drukken......

Andere truc is je product eerst aan te vriezen zodat het meeste vocht bevroren is en dan gewoon sealen zoals je nu hebt gedaan
 
Thanks. Goede tip. Zijn dat universele zakken? Want kan Foodsaver wel vinden, maar solis niet op marmelot.

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
jep de universele zakken van hun, ze hebben verschillende soorten volgens mij en ik heb de soort gekozen waar ze zelf van zeggen dat die het meest gekozen wordt.
 
Volgens mij moet die Solis toch een sealknop hebben? Daar moet je dan net voor het vocht er is op drukken......

Andere truc is je product eerst aan te vriezen zodat het meeste vocht bevroren is en dan gewoon sealen zoals je nu hebt gedaan
Dat is inderdaad de truc maar als je de solis zakken met grove structuur hebt is het vocht heel snel bij de seal.
 
Dat is inderdaad de truc maar als je de solis zakken met grove structuur hebt is het vocht heel snel bij de seal.
Solis geeft zelf aan eerst in te vriezen en daarna vacuüm binnen 24 uur, maar dit leek me zo omslachtig. Wellicht toch die andere zakken dan eens

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Solis geeft zelf aan eerst in te vriezen en daarna vacuüm binnen 24 uur, maar dit leek me zo omslachtig. Wellicht toch die andere zakken dan eens

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Met alle respect, maar dat vind ik echt onzin van Solis. Wat als je je vlees niet wilt invriezen, maar wel vacuum wilt hebben, bijvoorbeeld voor sous vide bereiding? Je moet gewoon een sealknop hebben voor optimale controle. Soms is ie dan maar niet echt volledig vacuum... Nog nooit problemen mee gehad. Ik heb ook wel eens een keukenpapiertje zodanig opgevouwen dat ie in de zak past, over de hele breedte en vlak onder de seal geplaatst. Deze nam dan al het vocht op voordat het bij de seal kon komen.
 
Met alle respect, maar dat vind ik echt onzin van Solis. Wat als je je vlees niet wilt invriezen, maar wel vacuum wilt hebben, bijvoorbeeld voor sous vide bereiding? Je moet gewoon een sealknop hebben voor optimale controle. Soms is ie dan maar niet echt volledig vacuum... Nog nooit problemen mee gehad. Ik heb ook wel eens een keukenpapiertje zodanig opgevouwen dat ie in de zak past, over de hele breedte en vlak onder de seal geplaatst. Deze nam dan al het vocht op voordat het bij de seal kon komen.
Die knop zit er ook op, alleen met de originele solis zakken moet je verdraaide snel zijn om hier op tijd op te drukken.
 
Wanneer er vocht in de seal naad komt, kan het idd zijn dat deze niet goed sluit. Een keer extra sealen kan helpen, maar is geen zekerheid en kan ervoor zorgen dat de naad juist te warm en daardoor te dun is geworden.

Ik gebruik bij vochtiger stukken altijd absorptie strips. Mijn toestel heeft ook een gentle/moist functie, maar dan is het minder vacuum dan de gewone functie. Met die strips wordt er al een heel grote hoeveelheid vocht tegen gehouden en kan je toch nog de gewone functie gebruiken.

Een overzicht van de zakken van marmelot zelf kan je hier vinden. De meest verkochte is een goede koop. Je kan er ook pakken die tegen hogere temperaturen kunnen als je er mee zou willen koken. Met de gewone heb ik tot nu toe altijd gewoon kunnen opwarmen in de micro zonder dat ze raar gaan doen.
 
Wanneer er vocht in de seal naad komt, kan het idd zijn dat deze niet goed sluit. Een keer extra sealen kan helpen, maar is geen zekerheid en kan ervoor zorgen dat de naad juist te warm en daardoor te dun is geworden.

Ik gebruik bij vochtiger stukken altijd absorptie strips. Mijn toestel heeft ook een gentle/moist functie, maar dan is het minder vacuum dan de gewone functie. Met die strips wordt er al een heel grote hoeveelheid vocht tegen gehouden en kan je toch nog de gewone functie gebruiken.

Een overzicht van de zakken van marmelot zelf kan je hier vinden. De meest verkochte is een goede koop. Je kan er ook pakken die tegen hogere temperaturen kunnen als je er mee zou willen koken. Met de gewone heb ik tot nu toe altijd gewoon kunnen opwarmen in de micro zonder dat ze raar gaan doen.
Die strips zijn een goede tip voor als het niet werkt! Ik gebruik het apparaat mn op vlees te proportioneren en marineren, dus geen sous vide oid. Ik ga er eens naar kijken!

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 

Bedoelen jullie deze?

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan