Beef en Steak

Third session BGE 3-2-1 ribs

 
 

maussie1982

Pitmaster
Berichten
519
Vandaag stonden ribbetjes op het menu en heb deze bereid volgens de 3-2-1 methode. Gister ochtend de ribben uit de vriezer en gister avond in de rub gezet met ?The BBQ rub Killer Hogs? en ?The rob co. Competition Style?. Vandaag om 12:15 het ei aangestoken en ik moet zegen, ik kreeg hem erg snel op de juiste tempratuur en dar heb ik hem nagenoeg de hele sessie op kunnen houden. Oefening baart kunst!! Voordat de ribs op de Q gingen heb ik de helft geinjecteerd met appelsap/water om te kijken of men dat verschil proeft. Als sauce heb ik gebruikt, Sweet baby ray`s Sweet `n Spicy.

In de rub:
IMG_2579.jpg


De ribs ge?njecteerd met 50/50 water en appelsap:
IMG_2580.jpg


Perfect op tempratuur en zo heb ik hem de gehele sessie kunnen houden!
IMG_2581-1.jpg


De eerste drie uur zijn voorbij:
IMG_2586.jpg


En de laatste 15 minuten zijn ingegaan:
IMG_2588.jpg


Mooi  van het bot los gekomen:
IMG_2591.jpg


Perfecte garing al zeg ik het zelf:
IMG_2590.jpg


En om het plaatje compleet te maken, heerlijke salade en frietjes:
IMG_2589.jpg


Conclusie:
Ik ben een enorme fan van ribs en ik heb ze al heel vaak erg lekker gegeten maar zoals deze smaakte?!?!?!?! Dit waren de lekkerste ever :-D De botjes waren ook helemaal schoon, dat lukt vaak niet bij afhaal zooi, daar blijft de helft op de botten zitten. Dit ga ik zeker vaker maken, alleen dan meer. Verder is dit nu de derde sessie met mijn ei en ik ben echt enorm tevreden over dit apparaat. Voorheen nooit echt gebarbecued, behalve 5x per jaar vlees dichtgeschroeid op een Barbecook geval. Het is een aardige uitgave maar hij is het dubbel en dwars waard.
 
Lekker!, maar wel een beetje weinig ;)

Heb je nog rookhout gebruikt?
 
Ja, ik heb zeker rookhout gebruikt alleen vergeten erbij te vermelde. Een mix van Hickory en Cherry gebruikt.
 
structor zei:
Wat een fijn bordje eten, had je zo mogen brengen. Je verhaal over je eigen ribs is uitermate herkenbaar. Wat ik nog wel miste was de einduitslag over injectie experiment.

Goed punt ;-)

Ik en mijn vrouw merkte het verschil qua malsheid!
 
Ja, dit kun je natuurlijk nooit vergelijken met ribs uit een restaurant, je bent voorgoed verpest :)
 
Ja jammer hoor, nou vind je nooit meer lekkere ribs in een restaurant! ;) mooi hoor!!!
 
In die positie bevind ik mij nu ja ;)

Gerard777 zei:
Ja jammer hoor, nou vind je nooit meer lekkere ribs in een restaurant! ;) mooi hoor!!!
 
Zien er goed uit! Mooi rekje trouwens, is dat het beruchte ikea bordenrekje?
 
Idd het "beruchte" IKEA rekje. Werkt erg goed!
 
Het is een dekselhouder, geen bordenrekje ;)
 
Het was gisteren duidelijk een PP en ribbels zaterdag! Ziet er goed uit maussie1982  :)
 
je wil nooit meer anders nu! het ziet er heerlijk uit!

Mijn ervaringen met injecteren op ribs is dat er echt geen verschil in zit tussen wel en niet injecteren. Waar zat volgens jou het verschil in?
 
Wellicht komt het omdat mijn vrouw en ik wiste welke vooraf geinjecteerd waren en welke niet. In onze ogen waren ze malser. Volgende keer stukken ribs "blind" geven, zou een betere test zijn :-)
 
Nice ribs!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan