- Berichten
- 878
Ik heb jullie hulp nodig!
Ik ben sinds een paar weken in het bezit van een mk4 thermapen. Veel lovende berichten gelezen over dit apparaat.
Ik kan er alleen nog niet helemaal goed mee omgaan. Ik dacht meten is weten, maar hij zorgt er eerder voor dat ik ga twijfelen. Zo heb ik vandaag weer een entrecote gemaakt van 3 cm.
4 minuten op de ene kan en vervolgens 3 minuten de andere knt om te beginnen.
Ik deed mijn pen in de kern en deze schoot al door naar 60 graden. Zo een keer of 3 geprikt op verschillende plaatsen. Recht, maar ook schuin.
Dus ik schrok me een hoedje!ik heb dit dus ook al een paar x eerder gehad.. dat volgens de pen de temperatuur al veel verder lijkt te zijn dan dat ie in werkelijkheid is..
Vlees eraf gehaald en deze was gelukkig nog helemaal rare, wat ik ook verwacht met deze grill tijden.
Maar ik verwacht dat de temperatuur dus eigenlijk pas rond de 48/50 zat.. wat doe ik verkeerd met de thermapen?
ik hoor graag jullie reacties.
Ik ben sinds een paar weken in het bezit van een mk4 thermapen. Veel lovende berichten gelezen over dit apparaat.
Ik kan er alleen nog niet helemaal goed mee omgaan. Ik dacht meten is weten, maar hij zorgt er eerder voor dat ik ga twijfelen. Zo heb ik vandaag weer een entrecote gemaakt van 3 cm.
4 minuten op de ene kan en vervolgens 3 minuten de andere knt om te beginnen.
Ik deed mijn pen in de kern en deze schoot al door naar 60 graden. Zo een keer of 3 geprikt op verschillende plaatsen. Recht, maar ook schuin.
Dus ik schrok me een hoedje!ik heb dit dus ook al een paar x eerder gehad.. dat volgens de pen de temperatuur al veel verder lijkt te zijn dan dat ie in werkelijkheid is..
Vlees eraf gehaald en deze was gelukkig nog helemaal rare, wat ik ook verwacht met deze grill tijden.
Maar ik verwacht dat de temperatuur dus eigenlijk pas rond de 48/50 zat.. wat doe ik verkeerd met de thermapen?
ik hoor graag jullie reacties.