...in het morning is all worth it.
Was mijn gedachte toen ik vanmorgen om 6 uur wakker werd. Dit keer niet van mijn dochter maar van mijn behoefte om vlees te bereiden.
Het begon woensdag met de aanschaf van de het vlees. Het beloofde een wilde kerst te worden. Op onderstaande foto, met de klok mee, liggen de varkensschouder (3kg), kalkoen (3,5kg), piepkuiken, kwartel, parelhoen en beetje gourmetvlees (hert, fazant en konijn).
Op 1e kerstdag heb ik de schouder ge?njecteerd met mijn ketjap marinda bestaande uit: ketjap, chilisaus, knoflookpoeder, venkelzaad, paprikapoeder en komijn. Vervolgens weer lekker stevig ingepakt.
Het gourmetvlees is gister trouwens opgegaan bij m'n ouders. De smaak ervan was geweldig, vooral het herten- en fazantenvlees!
Vanmorgen na het schoonmaken van mijn BBQ-schaal begonnen met het schoonmaken, vullen en aansteken van de BGE.
Terwijl dat lekker opwarmt en weer terug naar binnen gegaan om de uien te pellen en te snijden voor de onderkant van de ovenschaal. Vlees vervolgens uitgepakt en op de uien gelegd.
Nog even gauw gespiekt bij de Big Green Egg om de temperatuur te zien en gelukkig stond ie om 7:15 uur op 120 graden zodat het schoudertje erin kan.
Inmiddels zijn we drie uur verder en staan we op 42 graden kerntemperatuur.
Grootste uitdaging komt straks nog.
De kalkoen gaat op z'n keramische standaard er straks ook nog in en rond 15:00 uur vertrekken we richting m'n schoonouders.
Alles wordt ingepakt in zilverfolie en handdoeken voor transport en temperatuursbehoud.
Zodra ik updates heb, komen ze erbij.
Iedereen een zalige 2e kerstdag!
Was mijn gedachte toen ik vanmorgen om 6 uur wakker werd. Dit keer niet van mijn dochter maar van mijn behoefte om vlees te bereiden.
Het begon woensdag met de aanschaf van de het vlees. Het beloofde een wilde kerst te worden. Op onderstaande foto, met de klok mee, liggen de varkensschouder (3kg), kalkoen (3,5kg), piepkuiken, kwartel, parelhoen en beetje gourmetvlees (hert, fazant en konijn).

Op 1e kerstdag heb ik de schouder ge?njecteerd met mijn ketjap marinda bestaande uit: ketjap, chilisaus, knoflookpoeder, venkelzaad, paprikapoeder en komijn. Vervolgens weer lekker stevig ingepakt.


Het gourmetvlees is gister trouwens opgegaan bij m'n ouders. De smaak ervan was geweldig, vooral het herten- en fazantenvlees!
Vanmorgen na het schoonmaken van mijn BBQ-schaal begonnen met het schoonmaken, vullen en aansteken van de BGE.

Terwijl dat lekker opwarmt en weer terug naar binnen gegaan om de uien te pellen en te snijden voor de onderkant van de ovenschaal. Vlees vervolgens uitgepakt en op de uien gelegd.

Nog even gauw gespiekt bij de Big Green Egg om de temperatuur te zien en gelukkig stond ie om 7:15 uur op 120 graden zodat het schoudertje erin kan.

Inmiddels zijn we drie uur verder en staan we op 42 graden kerntemperatuur.

Grootste uitdaging komt straks nog.
De kalkoen gaat op z'n keramische standaard er straks ook nog in en rond 15:00 uur vertrekken we richting m'n schoonouders.
Alles wordt ingepakt in zilverfolie en handdoeken voor transport en temperatuursbehoud.
Zodra ik updates heb, komen ze erbij.
Iedereen een zalige 2e kerstdag!