BasBQ
Beef en Steak

Thankgiving turkey.. bucket..

 

haxquiz

Vuurmaker
Berichten
68
Aangezien we vorig jaar de hele kalkoen gedaan hebben, dit jaar wat anders....
Nu niet een heel uitgebreid draadje, maar het gaat om het idee zal ik maar zeggen..

Enigzins traditioneel, dat wil zeggen: Kalkoen, sinaasappel, Pecan noten, cranberry's en zoete aardappel..
Tot zover..  de rest is eigen invulling..


Voor wie de bucket "how to" gemist heeft: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/gevogelte/haxquiz%27s-turkeybuckets/

Eerst de espuma maken voor erop,
Ingredienten
400ml verse jus d'orange
200ml ongezoete slagroom
50 gr suiker
3 hele kruidnagel
2 blaadjes gelatine

alles muv gelatine verwarmen tot aan de kook, daarna afkoelen to een graad of 40, gelatine erbij en zeven, gieten in de kidde.



Dan patronen erop, 2 uur koelen..
Dan is dit het resultaat: (sticker in bruikleen..)




zoete aardappel in parten en 4 minuten voor stomen. (niet gebeurd..)
Vervolgens een limoen erover heen uitgeknepen.
Beetje komijn op de partjes en wat peper en zout.
Vervolgens grillen

Quinoa voorkoken zoals op de verpakking staat vermeld. (15 minuten)



Filodeeg beboterd met paprika boter, vervolgens wat chilivlokken en zwart sesamzaad erop, voorbakken (minuutje of 3 op 200 graden)





Kalkoenborst samen met geklopt eiwit, zwart sesamzaad, bosui en monchou.
Nu ipv limoen sinaasappel zest en een klein beetje gemalen kruidnagel.



Bakjes vullen





Alles op de Q (1 voor 1)



klaar!




Bordje opmaken:

Turkey bucket met een espuma van jus d'orange, gegrilde zoete aardappel met een salsa van quinoa en rood fruit met cranberry en pecan noten..







Thanks for watching!
 
Wow!
Ik zou graag meer zeggen, maar ik ben overdonderd.
 
dat ziet er prachtig uit, je weet dat ik niet zover bij je vandaan woon he  ;)
 
Het is kunst!
 
Hallo zeg.....denk ik net dat ik een beetje kan koken.....zie ik dit...AAARRRGGGHHHHHHHHH...... :p
 
Dit is bbq voor gevorderden! Mooie foto's en zal waarschijnlijk even zo lekker smaken. 
 
Dit valt onder de noemer sterrenniveau BBQ
 
Daar valt je b.k van open!
Kwijl, kwijl.
Lekker man!
 
Dat doe je goed, Sterrenchef!
 
Terug
Bovenaan Onderaan