BasBQ
Beef en Steak

Thaise sat?

 
 

JohanD

Stoker
Berichten
344
Vorig weekend met een collega en zijn (thaise) vrouw naar een Toko geweest en een hele serie tips van haar gekregen. Afgelopen weekend eerst maar een sat? geprobeerd. Hij was heerlijk, samen met een zelf gemaakte sat?saus en Thaise rijst was dit er weer ??n die vaker bij ons op het bordje komt.



Het recept:

Ingredi?nten:
- 2 varkenshaasjes
- Olijfolie
Voor de marinade:
- 3 eetlepels water
- 1 eetlepel tamarindepasta
- 1 theelepel korianderpoeder
- ? theelepel kurkumapoeder
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- ? eetlepel citroenrasp
- 1 eetlepel korianderblad
- ? theelepel komijnpoeder
- ? rode peper
Voor de sat?saus:
- 30 ml archaide olie
- ? rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1 ui, gesnipperd
- ? citroengrasstengel
- 1 theelepel currypoeder
- 60 ml kokosmelk
- 120 ml melk
- 2 theelepels tamarindepasta
- 2 theelepels Thaise vissaus
- 2 flinke theelepels bruine basterdsuiker
- 6 theelepels citroensap
- 2 eetlepels pindakaas
- 60 ml kippenbouillon
Bereiding:
De marinade:
Snij het korianderblad fijn. Rasp van de schil van de citroen een halve eetlepel vol. Doe dit samen met het korianderblad in een vijzel of keukenmachine. Doe de overige ingredi?nten, maar niet de peper hierbij en pers alles tot een gladde saus. Snij de helft van de rode peper door midden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij de peper in smalle reepjes. Voeg deze toe in de saus maar pers dit niet meer fijn tenzij je van hele hete sat? houdt.
De sat?saus:
Snipper de ui fijn, verhit de olie en fruit hierin de ui. Snij vervolgens het teentje knoflook, de peper (zaadjes en zaadlijsten verwijderen), citroengras fijn. Voeg dit alles toe aan de olie samen met de currypoeder en bak het geheel onder voortdurend roeren even. Voeg de kokosmelk en de melk toe, goed mengen en breng het geheel aan de kook. Voeg nu de Thaise vissaus, tamarindepasta, basterdsuiker en citroensap toe en laat even pruttelen. Voeg de pindakaas toe en breng de saus met de kippenbouillon op gewenste dikte.
Het vlees:
Snij de varkenshaasjes in blokjes van circa 3 ? 4 cm, voeg deze toe aan de gemaakte marinade en meng het geheel goed door elkaar. Laat het vlees minimaal 2 uur marineren. Leg ondertussen 6 sat?prikkers te weken in water, laat deze ongeveer een uur weken. Rijg hierna het vlees aan de prikkers. Verwijder hierbij de reepjes peper.
Verwarm de barbecue voor op direct grillen op hoge temperatuur, circa 250 gr. C. Bestrijk de sat? met wat olijfolie. Leg de sat? op de barbecue boven de hete kolen en gril deze in circa 5 minuten per zijde gaar.
Leg de sat? in een schaal en schenk hier wat sat?saus over.

De rijst:

- 2-3 kopjes Aromali rijst
- Vers gesneden paprika, ui, prei
- Nasi kruiden

Kook de rijst en snij ondertussen de groenten fijn. Roerbak de groenten in wat olijfolie. Voeg de gekookte rijst en nasi kruiden toe, mengen en klaar.
 
dat ziet er goed uit, stuur maar 2 bordjes deze kant op  :)
 
Ik neem aan dat je van de sate en saus wel een recept hebt opgeschreven  ;D
 
Lekker bordje, en op de Q gemaakt neem ik aan  :p (of thaise grill als alternatief  ::) )
 
sate!!! lekker hoor! hoe maak je die thaise sate?
 
Natuurlijk komt de sate van de Q. Het recept volgt.
 
Ziet er lekker uit..... Heel benieuwd naar het recept.....

 
Lekker! Ik ben ook benieuwd naar het recept en ook van de rijst!
 
Heerlijk, zie het recept graag tegemoet!!
 
Lekker bordje
 
Terug
Bovenaan Onderaan