Een tijdje terug heb ik een dutch oven gekregen, maar nog niet eerder gebruikt op de BBQ. Wij hadden zin in een Chili recept, dus op internet een receptje opgezocht en dit naar eigen wens aangepast. Belangrijkste aanpassing die ik heb gemaakt is geen gehakt te gebruiken, maar de riplappen eerst te roken op de bbq als geheel en deze vervolgens in kleinere stukjes te snijden en in de dutch oven te gooien.
Het resultaat was heerlijk en 1 van de beste chili's die ik heb gegeten. Zowel bij het vlees roken als dat het vlees in Dutch oven zat heb ik wat rookhout toegevoegd. Dit was goed te proeven, maar was zeker niet overheersend.
Riplappen in de rub gezet.
Vlees 2,5 uur gerookt op appelhout.
Structuur zag er al goed uit, maar was nog niet helemaal gaar (80+ graden). Dit was ook niet nodig, omdat het verder wordt gegaard in de dutch oven.
Vlees in stukken gesneden en deze vervolgens in de dutch oven gezet samen met wat andere ingrediënten.
Na 4 uur op de BBQ was de saus goed ingedikt en het vlees botermals.
Vervolgens heb ik nog wat bonen, mais en paprika toegevoegd.
Bordje opgeschept met rijst, avocado, zure room en wat tortilla chips. Was een heerlijk bordje en deze ga ik zeker vaker maken.
Het resultaat was heerlijk en 1 van de beste chili's die ik heb gegeten. Zowel bij het vlees roken als dat het vlees in Dutch oven zat heb ik wat rookhout toegevoegd. Dit was goed te proeven, maar was zeker niet overheersend.
Riplappen in de rub gezet.
Vlees 2,5 uur gerookt op appelhout.
Structuur zag er al goed uit, maar was nog niet helemaal gaar (80+ graden). Dit was ook niet nodig, omdat het verder wordt gegaard in de dutch oven.
Vlees in stukken gesneden en deze vervolgens in de dutch oven gezet samen met wat andere ingrediënten.
Na 4 uur op de BBQ was de saus goed ingedikt en het vlees botermals.
Vervolgens heb ik nog wat bonen, mais en paprika toegevoegd.
Bordje opgeschept met rijst, avocado, zure room en wat tortilla chips. Was een heerlijk bordje en deze ga ik zeker vaker maken.
Laatst bewerkt: