BasBQ
Beef en Steak

Test spekkies

 
 
 
 

Nosmo

Gerijpt
Berichten
3.741
Ik had wat dingetjes aangepast aan mijn "crash test" heatermeter, om te kijken of dit ook inderdaad een verbetering was moest het wel even getest worden.

Welnu, het weer was mooi en ik zou toch al bacon maken voor de wintervoorraad dus een uitgelezen moment voor wat test werk.

HM%20Bacon-1.jpg


HM%20Bacon-2.jpg


Resultaat van de aanpassing: Doe maar niet, dit gaf eigenlijk geen verbetering.

Resultaat van het spek: Nog niet geproeft maar het rook weer goddelijk. ;)
 
Toch vervelend al dat testen.
En nu vast nog een keer omdat de resultaten niet helemaal naar tevredenheid waren.
 
Echt zo vervelend iedere keer alles moeten testen.
Je zou bijna niet meer weten wat je op dat ding moet gooien h?.
 
Het zijn wel hele mooie stukken vlees zeg.
Ik ruik ze hier  :p
 
Ziet er goed uit, is het spek alleen gerookt of ook nog gekruid?
 
Het spek is een week lang gepekeld met pink salt, zout en suiker. Daarna ongeveer 3 uur warm gerookt met beukensnippers tot een kerntemperatuur van 63 graden.

Smaakt trouwens zoals het ruikt er uit ziet, heerlijk!
 
De ene helft is in plakken van ongeveer 2mm dik gesneden en de andere helft zijn spekkies voor door de zuurkool geworden. Dit is in porties vacu?m verpakt en daarna ingevroren.

Dit was bij elkaar 5,5 kg spek dus daar doen we wel weer even mee :D
 
Je zou bijna moedeloos worden van al dat testen...........NOT! :D :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan