Bierbuikburggraaf
Sprokkelaar
- Berichten
- 36
Afgelopen zondag spiesen in teriyaki stijl gemaakt.
Een diamanthaas gehaald bij de jumbo. En dat was eigenlijk best een heel mooi stuk vlees. We hebben dit gemarineerd in soya, ketjap, gember, knoflook en chilisaus.
Na twee uurtjes hebben we dit aan spiesen geregen. En in de overige marinade een aubergine gelegd. Ondertussen de bbq aangestoken. Toen deze op temperatuur was de aubergine boven de kolen gelegd en regelmatig gedraaid. Bij het draaien telkens weer ingekwast met de teriyaki. Na een kwartiertje de aubergine boven de kolen vandaan gehaald en naast de kolen warm gehouden vervolgens de spiesen boven de kolen gelegd. Deze mooi gegrild.
Binnen hebben we noodles gekookt en ook daar teriyaki door gedaan. Alles gegarneerd met rode peper, lente ui en sesam zaadjes.
Een diamanthaas gehaald bij de jumbo. En dat was eigenlijk best een heel mooi stuk vlees. We hebben dit gemarineerd in soya, ketjap, gember, knoflook en chilisaus.
Na twee uurtjes hebben we dit aan spiesen geregen. En in de overige marinade een aubergine gelegd. Ondertussen de bbq aangestoken. Toen deze op temperatuur was de aubergine boven de kolen gelegd en regelmatig gedraaid. Bij het draaien telkens weer ingekwast met de teriyaki. Na een kwartiertje de aubergine boven de kolen vandaan gehaald en naast de kolen warm gehouden vervolgens de spiesen boven de kolen gelegd. Deze mooi gegrild.
Binnen hebben we noodles gekookt en ook daar teriyaki door gedaan. Alles gegarneerd met rode peper, lente ui en sesam zaadjes.