- Berichten
- 413
Hallo,
Ik heb een vraag over de temperatuur waarop vlees op de BBQ moet volgens t recept.
Nu heb ik net een varkenshaasje op de Weber gehad. die moest er op 180 ongeveer 30min op voor (kerntemp van 50. Daarna nog wat saus en weer 10min tot kern 60)
Nu zit hij dus op 180 graden, doe mn vlees er op en zakt hij enorm in. zeg 165 graden. Dan zit t vlees er dus wel al op maar niet meer op 180...
Dus wat ik eigenlijk weten wil: is dit geen probleem of moet ik de tijd (in dit geval 30min) pas laten ingaan als de BBq eer 180 graden is?
Zelf denk ik dat dit niet uit maakt en je gewoon de temperatuur goed moet hebben.
Ik hoop dat jullie hier wat uit kunnen opmaken, krijg het in mn hoofd ook niet goed uitgelegd
Ik heb een vraag over de temperatuur waarop vlees op de BBQ moet volgens t recept.
Nu heb ik net een varkenshaasje op de Weber gehad. die moest er op 180 ongeveer 30min op voor (kerntemp van 50. Daarna nog wat saus en weer 10min tot kern 60)
Nu zit hij dus op 180 graden, doe mn vlees er op en zakt hij enorm in. zeg 165 graden. Dan zit t vlees er dus wel al op maar niet meer op 180...
Dus wat ik eigenlijk weten wil: is dit geen probleem of moet ik de tijd (in dit geval 30min) pas laten ingaan als de BBq eer 180 graden is?
Zelf denk ik dat dit niet uit maakt en je gewoon de temperatuur goed moet hebben.
Ik hoop dat jullie hier wat uit kunnen opmaken, krijg het in mn hoofd ook niet goed uitgelegd
