Hi
Vandaag voor de eerste keer met de Smoker XL van Barbecook een setje ribs aan het bereiden. Wat mij t.o.v. van mijn Egg erg tegen valt is de temperatuur controle. De temp bleef eerst lang mooi stabiel maar bleef hangen op 80C terwijl ik graag rond de 100C wilde zitten. Beetje in de kolen geroerd en toen kreeg ik opeens wel de temperatuur erin maar deze schoot meteen te veel omhoog.
Schuiven met de ventilatie gaten in het aspotje en de luchtgaten op de bovenkant lijkt haast geen verschil te maken. Normaal bij de Egg schuif ik een centimeter en zie vrij snel een verschil in temp. Maar nu bijna niks.
Om te zien of ik niet iets heel basics fout doe, hier mijn setup:
Hoe vullen jullie de bodem met kolen? Ik heb nu een zak van 5kg briquettes op de bodem gelegd en met de quick starter aangestoken. Daarna de kolen een beetje verdeeld en toen nog whisky snippers erop. Daarboven dan in de 1e ring hangt de druippan met hierin water. Direct erop ligt een eerste gril met setje ribs en dan in de 2e ring een tweede gril met setje ribs.
Tips en opmerkingen welkom.
Vandaag voor de eerste keer met de Smoker XL van Barbecook een setje ribs aan het bereiden. Wat mij t.o.v. van mijn Egg erg tegen valt is de temperatuur controle. De temp bleef eerst lang mooi stabiel maar bleef hangen op 80C terwijl ik graag rond de 100C wilde zitten. Beetje in de kolen geroerd en toen kreeg ik opeens wel de temperatuur erin maar deze schoot meteen te veel omhoog.
Schuiven met de ventilatie gaten in het aspotje en de luchtgaten op de bovenkant lijkt haast geen verschil te maken. Normaal bij de Egg schuif ik een centimeter en zie vrij snel een verschil in temp. Maar nu bijna niks.
Om te zien of ik niet iets heel basics fout doe, hier mijn setup:
Hoe vullen jullie de bodem met kolen? Ik heb nu een zak van 5kg briquettes op de bodem gelegd en met de quick starter aangestoken. Daarna de kolen een beetje verdeeld en toen nog whisky snippers erop. Daarboven dan in de 1e ring hangt de druippan met hierin water. Direct erop ligt een eerste gril met setje ribs en dan in de 2e ring een tweede gril met setje ribs.
Tips en opmerkingen welkom.