Na een keer de originele tarte tartin gegeten te hebben in Hotel Tatin na een vakantie in de buurt van Lamotte Beuvron, wilde hem een keer zelf maken op de primo.
Recept bleek simpel te zijn
- Goudreinet (4 stuks)
- 200 Gr suiker
- kaneel
- vanille
- 20 Gr boter
- bladerdeeg
Appels snijden in plakjes, boter en suiker smelten tot karamel. Vervolgens schaal bedekken met de appels en overgieten met de warme karamel en kaneel. Bedekken met bladerdeeg (is een omgekeerde taart) en vervolgens 30 minuten op 200 graden (indirect) in de primo.
Storten van de tarte Tatin viel tegen en zag er daarom niet zo uit als origineel, maar de combi met roomijs en de warme tarte Tatin was heerlijk. Ga de volgende keer wel wat meer appels of minder suiker gebruiken omdat het zuur van de Goudreinet een wegviel door het zoete.
Recept bleek simpel te zijn
- Goudreinet (4 stuks)
- 200 Gr suiker
- kaneel
- vanille
- 20 Gr boter
- bladerdeeg

Appels snijden in plakjes, boter en suiker smelten tot karamel. Vervolgens schaal bedekken met de appels en overgieten met de warme karamel en kaneel. Bedekken met bladerdeeg (is een omgekeerde taart) en vervolgens 30 minuten op 200 graden (indirect) in de primo.



Storten van de tarte Tatin viel tegen en zag er daarom niet zo uit als origineel, maar de combi met roomijs en de warme tarte Tatin was heerlijk. Ga de volgende keer wel wat meer appels of minder suiker gebruiken omdat het zuur van de Goudreinet een wegviel door het zoete.