- Berichten
- 350
Aangezien er al een paar mensen hetzelfde idee hadden als ik (pizza dogs ...) toch maar wat anders gemaakt. En geen seconde spijt van gehad
Taquitos zijn wraps met een kaas vlees vulling, het vlees kan je dus al raden ... hot dogs
Eerst de "pico de gallo" maken
Tomaten (ik neem altijd san marzano) in brunoise snijden (dus gewoon blokjes), wat rode ajuin zeer fijn snipperen. Wat bieslook en peterselie erbij. Spijtig genoeg hadden ze geen koriander in de winkel liggen vandaag ... Ik heb ook een paar kleine stukjes komkommer gesneden. Daarop een flinke scheut limoen, wat olijfolie. Peter en selderijzout en een snuifje suiker en klein beetje chili. Dit maakt het geheel licht zoet en toch zuur. Die koriander heeft niemand gemist !
Nog wat ajuin overhouden gewoon fijn gesneden en ook wat chili. De puntpaprika's in repen gesneden met wat olijfolie erop en italiaanse kruiden
De cheddar in driehoekjes gesneden, waarom zal je zo meteen zien (is niet echt een must)
Slecht snijwerk op de hete honden !
Dan het echte werk
Even kort de paprika grillen
De dogs erbij een kleurtje geven en de paprika al aan de kant
Dan de "taquito" zelf
Je neemt een wrapt en smijt er alles op
Hierom dus de driehoekjes zo loopt er niet teveel kaas uit (hier heb ik dus echt wel over nagedacht
)
Wat paprika erop, nog wat bieslook, rode ajuin en wat chili
De hot dog erop, en rollen maar
Om de wraps toe te houden, wat ketchup gebruikt
Effe aangrillen
En dan laten rusten zodat de wrap wat krokanter word, het hoeft geen baseball bat te worden uiteraard
De kleinsten hadden ondertussen al een gewone hot dog op
Het uiteindelijke resultaat:
Ik kan alleen zeggen: het was lekker en gaan we zeker nog maken. Er was maar 1 groot nadeel ... ik had veel te weinig voorzien, dus nog een pot hot dogs moeten openmaken en nog bijgemaakt
Er kan zeker mosterd bij, maar had ik niet gedaan omdat ik dit eerst zo wou proberen, maar het was een experiment, en zeker eentje dat we nog gaan doen. De combo van de 2 was fenomenaal. Mijn vrouw is zo geen "vleeseter" (1 stukje vlees max), nog tomaten eter, maar ze heeft bijgepakt en ik moest nog een taquito maken voor haar
Taquitos zijn wraps met een kaas vlees vulling, het vlees kan je dus al raden ... hot dogs
Eerst de "pico de gallo" maken
Tomaten (ik neem altijd san marzano) in brunoise snijden (dus gewoon blokjes), wat rode ajuin zeer fijn snipperen. Wat bieslook en peterselie erbij. Spijtig genoeg hadden ze geen koriander in de winkel liggen vandaag ... Ik heb ook een paar kleine stukjes komkommer gesneden. Daarop een flinke scheut limoen, wat olijfolie. Peter en selderijzout en een snuifje suiker en klein beetje chili. Dit maakt het geheel licht zoet en toch zuur. Die koriander heeft niemand gemist !
Nog wat ajuin overhouden gewoon fijn gesneden en ook wat chili. De puntpaprika's in repen gesneden met wat olijfolie erop en italiaanse kruiden
De cheddar in driehoekjes gesneden, waarom zal je zo meteen zien (is niet echt een must)
Slecht snijwerk op de hete honden !
Dan het echte werk
Even kort de paprika grillen
De dogs erbij een kleurtje geven en de paprika al aan de kant
Dan de "taquito" zelf
Je neemt een wrapt en smijt er alles op

Hierom dus de driehoekjes zo loopt er niet teveel kaas uit (hier heb ik dus echt wel over nagedacht

Wat paprika erop, nog wat bieslook, rode ajuin en wat chili
De hot dog erop, en rollen maar
Om de wraps toe te houden, wat ketchup gebruikt
Effe aangrillen
En dan laten rusten zodat de wrap wat krokanter word, het hoeft geen baseball bat te worden uiteraard
De kleinsten hadden ondertussen al een gewone hot dog op
Het uiteindelijke resultaat:
Ik kan alleen zeggen: het was lekker en gaan we zeker nog maken. Er was maar 1 groot nadeel ... ik had veel te weinig voorzien, dus nog een pot hot dogs moeten openmaken en nog bijgemaakt

Er kan zeker mosterd bij, maar had ik niet gedaan omdat ik dit eerst zo wou proberen, maar het was een experiment, en zeker eentje dat we nog gaan doen. De combo van de 2 was fenomenaal. Mijn vrouw is zo geen "vleeseter" (1 stukje vlees max), nog tomaten eter, maar ze heeft bijgepakt en ik moest nog een taquito maken voor haar