- Berichten
- 18
Hoi allemaal,
Dacht wordt een keertje tijd om wat anders te voorbereiden dan wat ik normaal klaar maak op de BBQ. Mijn vrouw wil deze keer lamsvlees en kwam toen uit op de Tandoori Lams Sliders (heb de lamsschouder gebruikt).
Gisteravond de Tandoori marinade klaar gemaakt en de lamsschouders voorzien van de marinade.
Vanmorgen om 10.30uur de bbq aangestoken op ca. 110-120graden. Rond 11uur ging het vlees erop (volgens het recept 6-7 uur) dan zijn we op tijd klaar voor het eten (rond 17.30 met de kleine in huis).
2,5 uur later ging ik het vlees inpakken en moet zeggen dat het toen al goed eruit zag.
En ingepakt in de bbq en wachten tot het vlees op ca. 92graden is. En ik was verbaasd dat het veel sneller is dan aangegeven. Zo rond 15.15 zat hij al op de goede temperatuur en heb voor de zekerheid op andere plekken ook geprikt.
Uitgepakt ziet het toch erg heerlijk uit en gelukkig kon ik me beheersen. Wel een stukje eraf gesneden om te proeven en hij is erg lekker.
Straks eten met een broodje en indiase komkommersalade.
Fijn weekend allemaal en bbqze.
Dacht wordt een keertje tijd om wat anders te voorbereiden dan wat ik normaal klaar maak op de BBQ. Mijn vrouw wil deze keer lamsvlees en kwam toen uit op de Tandoori Lams Sliders (heb de lamsschouder gebruikt).
Gisteravond de Tandoori marinade klaar gemaakt en de lamsschouders voorzien van de marinade.
Vanmorgen om 10.30uur de bbq aangestoken op ca. 110-120graden. Rond 11uur ging het vlees erop (volgens het recept 6-7 uur) dan zijn we op tijd klaar voor het eten (rond 17.30 met de kleine in huis).
2,5 uur later ging ik het vlees inpakken en moet zeggen dat het toen al goed eruit zag.
En ingepakt in de bbq en wachten tot het vlees op ca. 92graden is. En ik was verbaasd dat het veel sneller is dan aangegeven. Zo rond 15.15 zat hij al op de goede temperatuur en heb voor de zekerheid op andere plekken ook geprikt.
Uitgepakt ziet het toch erg heerlijk uit en gelukkig kon ik me beheersen. Wel een stukje eraf gesneden om te proeven en hij is erg lekker.
Straks eten met een broodje en indiase komkommersalade.
Fijn weekend allemaal en bbqze.