BasBQ
Beef en Steak

Tagliatelle met gegrilde broccoli champignons

 
 
 
 

SandyMan

Gerijpt
Berichten
2.962
Ik leef nog.
Jawel, even wat minder online geweest maar er komt een tijd in het leven dat je niet alles meer deelt op het forum..
Dit was dan toch wel weer eens iets anders, wat ik graag met jullie wilde delen.

Dit keer een receptje uit een weber boekje "veggie".
Er wordt niet heel veel gebruik gemaakt van de bbq, maar het voegt wel echt wat toe.

We mengen het rasp van 1 citroen met 50g panko 3 el grof gehakte peterselie en 1 teen knoflook. Dit gaat met 2 el olijfolie in een pannetje en rooster kort zodat de panko lekker geroosterd is.
IMG_2048.jpeg


Vervolgens koken we de pasta in een pannetje water.
IMG_2047.jpeg


Snijd een broccoli in roosjes en een rode paprika in reepjes. We deden wat kastanje champignons aan 3 spiezen.

De BBQ op half direct en half indirect. Tussen de 180 en 200 graden.
Eerst even de champignons aangezet terwijl de rest in de perforated half moon alvast wat rooster de.

IMG_2042.jpeg


Binnen gingen we de saus mengen: 200g geitenkaas en 250g mascarpone met een beetje peper.
IMG_2050.jpeg


Buiten in het eitje ging de champignons goed, de rest bleef wat achter.. Paar keer door geroerd en de champignons op de groenten gelegd en wat direct gedaan.
IMG_2043.jpeg


Na een tijdje nog eventjes indirect..
IMG_2044.jpeg


En toen was het wel goed.
De pasta binnen was ook gaar.
IMG_2051.jpeg


Toen alles door elkaar heen geroerd, de kruim apart gehouden natuurlijk. Die mocht er over het borden overheen gepaard met "a squeeze of lemon" die we geraspt hadden.

IMG_2052.jpeg


Heerlijk gegeten. Vooral die kruim is zo lekker. Gewoon snoep.

Bedankt voor het lezen weer!
 
Heerlijk dit soort gerechten! Ik hou ervan πŸ˜‰ bedankt voor de mooie bijdrage!
 
Jaaaaa, hij leeft nog, hij leeft nog!

Mooi gemaakt Sander, gaan we hier ook een keer proberen.
 
Wat een binnenkomer Sander. Het lijkt me heel erg lekker.
Dank voor het delen kerel.

En ja, dat je niet alles meer deelt, dat ken ik. Maar volgens mij wordt er genoeg geplaatst hoor.
 
Wat een binnenkomer Sander. Het lijkt me heel erg lekker.
Dank voor het delen kerel.

En ja, dat je niet alles meer deelt, dat ken ik. Maar volgens mij wordt er genoeg geplaatst hoor.
Met de drukte van een huishouden grijp je vaak ook naar iets wat je al kent en vaker gedaan hebt. We proberen herhaling een beetje te voorkomen he 😬
Alles goed met je?

Bedankt @Zzzjon en @Smoke-A-Holic !
 
Met de drukte van een huishouden grijp je vaak ook naar iets wat je al kent en vaker gedaan hebt. We proberen herhaling een beetje te voorkomen he 😬
Alles goed met je?

Bedankt @Zzzjon en @Smoke-A-Holic !
Hier hetzelfde. Alleen als je wat nieuws hebt, of het Was weer eens f*cking lekker plaats ik weer eens wat.

Alles goed hoor hiero. Thnx
Bij jullie thuis ook? Doet de ooni nog dienst?
 
Hij leeft! En hoe.
Ziet er voortreffelijk uit Sander, geroosterde panko en gremolata, maakt helemaal af, lijkt me erg lekker.
 
Hier hetzelfde. Alleen als je wat nieuws hebt, of het Was weer eens f*cking lekker plaats ik weer eens wat.

Alles goed hoor hiero. Thnx
Bij jullie thuis ook? Doet de ooni nog dienst?
3e op komst.. Het wordt druk hier thuis ;)
De Ooni was even uitgeleend maar heeft al weer aan gestaan sinds ie thuis is.
Ook zo'n leuke hobby 😝

Bedankt @Ewald! Dit zal wel smaken bij jullie in huis
 
3e op komst.. Het wordt druk hier thuis ;)
De Ooni was even uitgeleend maar heeft al weer aan gestaan sinds ie thuis is.
Ook zo'n leuke hobby 😝

Bedankt @Ewald! Dit zal wel smaken bij jullie in huis
gaat idd druk worden.
dat alles goed mag gaan en een prettig verloop.πŸ‘Š
 
Ha Sander. Nice to see you...πŸ˜‰
Ziet er goed uit een lekker vega gerecht staat in mijn casa vaker op het menu.

En inderdaad, de 30e sparerib hoeft er niet meer op.
 
Ik trek deze weer eens uit zijn dal omdat hij weer opnieuw voorbij gekomen is.

We begonnen, je verwacht het niet,met het aansteken.
IMG_5928.jpeg



Daarna weer met gebruik van spiezen en een half moon perforated grill gestart op het gietijzer.. Broccoli champignons en rode paprika.
IMG_5929.jpeg

En met een halve maan konden we een beetje spelen met directe of indirecte warmte.
Dat ging lekker.
IMG_5930.jpeg

Binnen 2as mijn lieve schat bezig met de kruim.
Citroenrasp, panko, knoflook en peterselie.
IMG_5931.jpeg

En natuurlijkde room, van mascarpone en geitenkaas.
IMG_5932.jpeg

Ondertussen waren buiten de groentjes goed.
IMG_5933.jpeg


En daarna alles door.elkaar geen roeren.
Alles wat fijn gehakt (voor de kinderen)
Helaas door het licht in huis niet zo lekkere foto's geworden.
IMG_5934.jpeg

IMG_5935.jpeg


Groetjes weer.
 
Laatst bewerkt:
Ziet er top uit!
Groenten van de bbq worden echt zoveel lekkerder. En zo’n crumble maak ik ook vaak; echt heerlijk!
Deze gaat op het lijstje. Bedankt!
 
Laatst bewerkt:
Ik eet niet vaak vegatarisch maar dit ziet er wel heerlijk uit man!

Kan gauw druk zijn thuis he met die kleine druktemakers πŸ₯°
 
Terug
Bovenaan Onderaan