Beef en Steak

Taco Mexican Pulled Chicken

 
 
 
 

Peter64

BBQ Junkie
Berichten
5.009
Een tijd terug ben ik op de site van bbq-junkie een recept voor pulled chicken in taco schelpen tegen gekomen. Dit recept en de variatie op de guacomole als basis genomen.

In dit recept is de kipdij direct gegaard. Vaak maak ik de pulled chicken in de DO.

Voor deze taco heb ik gekozen voor een tussen variant.
nl de kipdij kort grillen en daarna 30' laten stoven in een afgedekte skillet.
Geen vocht toegevoegd. Alleen het vocht uit de gefruite ui, knoflook en spaanse peper.

IMG_4984.JPG
IMG_4983.JPG

IMG_4986.JPG

IMG_4987.JPG

IMG_4988.JPG
IMG_4989.JPG
IMG_4990.JPG
 
Ziet er smakelijk uit!
Er komt nog een hoop vocht uit de ui, peper en kip zeg.
Ja, dat was ook mijn indruk.
Toch viel het bij het pullen en mengen nog mee.,
 
Ja, dat was ook mijn indruk.
Toch viel het bij het pullen en mengen nog mee.,
Dat is dan weer het voordeel van pulled chicken, dan blijft het vocht er lekker in gemengd en wordt het er alleen maar smeriger van. Als je het vlees alleen maar grillt ben je het vocht kwijt.
 
Lekker zeg! Ik was bij die 5e foto al tevreden geweest, wat een plaatje
 
Dit ook maar eens op de ToQ-lijst zetten.
Bedankt voor de inspiratie.
 
Lekker maaltje Peter. Kip ziet er goed uit. Heerlijk die BBQ touch aan je stoof. Ik durf er altijd nog wel een scheutje bier bij te gooien. Mocht het te nat zijn even 10min terug zonder deksel. Jullie moeten goed gegeten hebben top
 
Dit ziet er echt heerlijk uit mooi gemaakt 😋😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan