Ik heb een viertal T-Bone steaks van 500gr in mijn diepvries liggen die mij iedere keer aankijken en roepen "eat me".
Binnenkort gaat toch de BGE aan, maar dan wil ik het niet verpesten want ik wil het vrouwtje verassen.
Dus ik heb de volgende (misschien overbodige) vragen:
Qua ontooien; moet ik het vlees direct op kamertemp laten komen of in de koeling langzaam ontdooien?
Qua temperatuur; ik zie op youtube temps van 270 graden, 250 graden, 220 graden... Welke temp moet ik aanhouden?
Ik ga mijn gietijzeren rooster voor het eerst gebruiken, moet ik deze eerst behandelen met Grisco? Hoe lang duurt het voordat dit rooster op de juiste temp is of gaat dat gelijk op met de bbq en niet net zoals met een pizzasteen geleidelijk?
Ik zie mensen die hem kaal op de bbq gooien, mensen die hem insmeren met olijfolie, rozemarijn etc.. maar ook mensen die hem naderhand pas met zout/peper/knoflook besmeren na het inpakken.. wat is wijsheid?
Qua tijd, als ik een mooi grillruitje wil krijgen, 2x2 minuten per kant (dus 8 minuten totaal) of is dat veel ste lang?
Smaak is natuurlijk persoonlijk, maar wat is lekkerder bij een T-bone; ? point (medium) of saignant (rare)?
Thanx!
Binnenkort gaat toch de BGE aan, maar dan wil ik het niet verpesten want ik wil het vrouwtje verassen.
Dus ik heb de volgende (misschien overbodige) vragen:
Qua ontooien; moet ik het vlees direct op kamertemp laten komen of in de koeling langzaam ontdooien?
Qua temperatuur; ik zie op youtube temps van 270 graden, 250 graden, 220 graden... Welke temp moet ik aanhouden?
Ik ga mijn gietijzeren rooster voor het eerst gebruiken, moet ik deze eerst behandelen met Grisco? Hoe lang duurt het voordat dit rooster op de juiste temp is of gaat dat gelijk op met de bbq en niet net zoals met een pizzasteen geleidelijk?
Ik zie mensen die hem kaal op de bbq gooien, mensen die hem insmeren met olijfolie, rozemarijn etc.. maar ook mensen die hem naderhand pas met zout/peper/knoflook besmeren na het inpakken.. wat is wijsheid?
Qua tijd, als ik een mooi grillruitje wil krijgen, 2x2 minuten per kant (dus 8 minuten totaal) of is dat veel ste lang?
Smaak is natuurlijk persoonlijk, maar wat is lekkerder bij een T-bone; ? point (medium) of saignant (rare)?
Thanx!