BasBQ
Beef en Steak

Szeged Kippendijen

 
 
 
 
 

MarBQ

Gerijpt
Berichten
3.192
Beste mede Q'ers!!

Vandaag op het menu kippendijen.

Laatst bij de nieuwe webshop van Boel0037, een paar nieuwe rubjes gescoord.

??n daarvan was de pride of szeged chicken rub.

DSC03476_zpsffc5e7d9.jpg


Ik heb de rub gebruikt als een marinade.

Heel simpel een beetje citroensap, olijfolie en natuurlijk de rub.

DSC03474_zpseea27ed4.jpg


Dit alles samen met de kippendijen in de ziplock zak.

DSC03477_zps447cd7e6.jpg


Na een dag en een nacht lekker in de marinade te hebben gelegen mogen de dijtjes eruit.

DSC03478_zps1857668c.jpg


En hopla op de Q!!

DSC03480_zps95b8fcec.jpg


DSC03481_zpsaf1db636.jpg


DSC03482_zps5b74b2e5.jpg


En lekker met wat pasta met zelfgemaakte saus.

DSC03484_zps545ddfcf.jpg


De rub is op zeker een blijvertje!! alle ingredi?nten komen mooi terug in de smaak.
Wel vonden wij hem net een tikkeltje te zout maar dat ligt aan ons. Sinds die kleine eten wij veel minder zout.

Thanx for watching en eet smakelijk!!

Greetz Marco

 
Wat zit er in de rub, qua smaken? En vertel eens iets over de sauce?
 
Ziet er lekker uit Mar. Heeft vast goed gesmaakt.
 
Dominique zei:
Wat zit er in de rub, qua smaken? En vertel eens iets over de sauce?

Op het blikje staan knoflook, basilicum, paprika, oregano, zout en spices als ingredi?nten.
Zeker de knoflook en de oregano komen sterk terug.
Heerlijk bij een Italiaans gerecht!!

De saus is van courgette, ontvelde snoeptomaatjes, een schepje groenten bouillon poeder en wat room.
 
Ziet er prima uit mooie foto's en een prachtig bordje. Blij dat de rub in de smaak valt!


 
MarBQ zei:
Dominique zei:
Wat zit er in de rub, qua smaken? En vertel eens iets over de sauce?

Op het blikje staan knoflook, basilicum, paprika, oregano, zout en spices als ingredi?nten.
Zeker de knoflook en de oregano komen sterk terug.
Heerlijk bij een Italiaans gerecht!!

De saus is van courgette, ontvelde snoeptomaatjes, een schepje groenten bouillon poeder en wat room.
Zo, dat klinkt heel goed, dank je wel!
 
structor zei:
Mooi bordje, enne waar ga je nu vanaf hier met de rub? Ga je hem namaken met minder zout?

Ik ga de rub eerst nog een x proberen als een gewone rub en niet als marinade.
Even kijken of dit nog uitmaakt!
 
Deze rub staat hier ook op de plank.
Best een lekkere smaak, waar idd de look en de oregano goed uitkomen (dat vinden we hier zeker niet erg :p)

Dat hij te zout is... die mening heb ik over de meeste kant en klare rubs.
Als ik zelf een rub maak gebruik ik meestal maar de helft van de aangewezen hoeveelheid zout.
 
Kippedijen doen het hier ook altijd goed! Ziet er goed uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan