BasBQ
Beef en Steak

Sweet Pork Belly

mitchelhuis

Tondelzoeker
Berichten
3
Goedenavond pitmasters!

Ik heb afgelopen zondag voor het eerst pork belly(op de fotos ook rib fingers te zien, deze al een keer gemaakt) ofwel buikspek gemaakt op de kamado.
Heb hier gebruik gemaakt van 1 appel rookhout blokje, vind soms teveel smoke wat overheersend dus voor het 1 blok gebruikt. Was voor deze keer ook meer dan genoeg.
Heb de blokjes eerst open en bloot, alleen in de rub op de Q gelegt. Rub die ik gebruikt heb hiervoor was de grate goods pork & poultry rub, aangeschaft bij Beef Exclusief.
Na een uur of 3 op de BBQ heb ik een schaal gepakt, hierin 4 lepels roomboter, 4 lepels bruine suiker en 4 lepels maple syrup gedaan om het te laten glazen. Dit was na 2 uur bereikt zie fotos.

Hebben jullie nog lekkere tips voor pork belly? Ik vind het enorm lekker en het is ook nog redelijk betaalbaar in vergelijking met rundvlees.

Hier de fotos!

Volg me op instagram: Mitchels.BBQ - like volg en deel zou ik erg waarderen!


20230305_130245.jpg
20230305_143328.jpg
20230305_180403.jpg
 
Doe mij ook maar een stukje ;)
 
Buikspek is altijd goed. šŸ˜‹
 
Daar had ik er graag eentje van geproefd.
 
Wat Frits zegt idd. Water loopt in mn mond
 
Stuur maar een lekker stukje door.
Lust ik wel.
 
Ziet er goed uit.
Krijg honger als ik er naar kijk haha.
 
Terug
Bovenaan Onderaan