mitchelhuis
Tondelzoeker
- Berichten
- 3
Goedenavond pitmasters!
Ik heb afgelopen zondag voor het eerst pork belly(op de fotos ook rib fingers te zien, deze al een keer gemaakt) ofwel buikspek gemaakt op de kamado.
Heb hier gebruik gemaakt van 1 appel rookhout blokje, vind soms teveel smoke wat overheersend dus voor het 1 blok gebruikt. Was voor deze keer ook meer dan genoeg.
Heb de blokjes eerst open en bloot, alleen in de rub op de Q gelegt. Rub die ik gebruikt heb hiervoor was de grate goods pork & poultry rub, aangeschaft bij Beef Exclusief.
Na een uur of 3 op de BBQ heb ik een schaal gepakt, hierin 4 lepels roomboter, 4 lepels bruine suiker en 4 lepels maple syrup gedaan om het te laten glazen. Dit was na 2 uur bereikt zie fotos.
Hebben jullie nog lekkere tips voor pork belly? Ik vind het enorm lekker en het is ook nog redelijk betaalbaar in vergelijking met rundvlees.
Hier de fotos!
Volg me op instagram: Mitchels.BBQ - like volg en deel zou ik erg waarderen!
Ik heb afgelopen zondag voor het eerst pork belly(op de fotos ook rib fingers te zien, deze al een keer gemaakt) ofwel buikspek gemaakt op de kamado.
Heb hier gebruik gemaakt van 1 appel rookhout blokje, vind soms teveel smoke wat overheersend dus voor het 1 blok gebruikt. Was voor deze keer ook meer dan genoeg.
Heb de blokjes eerst open en bloot, alleen in de rub op de Q gelegt. Rub die ik gebruikt heb hiervoor was de grate goods pork & poultry rub, aangeschaft bij Beef Exclusief.
Na een uur of 3 op de BBQ heb ik een schaal gepakt, hierin 4 lepels roomboter, 4 lepels bruine suiker en 4 lepels maple syrup gedaan om het te laten glazen. Dit was na 2 uur bereikt zie fotos.
Hebben jullie nog lekkere tips voor pork belly? Ik vind het enorm lekker en het is ook nog redelijk betaalbaar in vergelijking met rundvlees.
Hier de fotos!
Volg me op instagram: Mitchels.BBQ - like volg en deel zou ik erg waarderen!