BasBQ
Beef en Steak

Super malse kippendijen

 
 

groundhog667

Stoker
Berichten
406
Hoi,

Helaas geen foto's maar bij deze een tip voor het maken van extreem malse kippendijen:
kippendijen-34471659.jpg


Ik heb gebruik gemaakt van Juanita's Dry Rub:
http://www.bluesmoke-bbq.nl/003rubusa1/dry_rub_usa1.php
*****************************************************************
Deze mooie dry rub is samengesteld uit de volgende specerijen en smaakmakers:
4 Eetlepels Zeezout (liefst zonder jodium), niet te fijn gemalen
3 Eetlepels Zwarte Peper korrels, middel-grof gemalen
4 Eetlepels Bruine Basterd Suiker, goed aangedrukt
4 Eetlepels Zoete Paprika Poeder
1 Theelepel Cayenne Peper
2 Theelepels Knoflook Poeder
2 Theelepels Uien Poeder

Bovenstaande hoeveelheden leveren ongeveer 1 kop dry rub op.

Het zeezout malen we meestal zelf in de vijzel, waarbij we zorgen voor een mix van fijn gemalen zout met nog flink wat grovere stukjes (1 mm) er tussen. Die grovere stukjes zorgen straks voor een soort van smaak-ontploffinkjes in de mond. Laat ze echter niet te grof, je mag geen zoutklontjes proeven.

Gebruik 1.5 tot 2 eetlepels dry rub per kilo vlees. Mag wat meer zijn, maar als je te veel gebruikt wordt het vlees te zout.
*****************************************************************
Kippendijen lekker ingewreven, ook onder het vel.

Vervolgens mijn Weber OTP 57 gereed gemaakt voor indirect BBQ-en.
2 flesjes bier in de opvangbak gedaan en wachten tot de temp stabiel was (ongeveer 230C/240C)

en hier is mijn tip (wellicht al eeuwen bekent maar...) net voordat ik de kippetjes indirect op het rooster heb gelegd heb ik tussen het vel en de kip een klein beetje vloeibare boter gedaan.
Ik had 1,8Kg kippendijen en na het eten waren er alleen nog maar botjes over  :D

Succes!
 
Top
 
Zet ik maar even op de lijst!
 
Terug
Bovenaan Onderaan