Beef en Steak

Sumatraanse saté

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.746
Het recept is van een blog de vrolijke voogd.
Sumatraanse saté
Het is gemaakt van kalfstong deze heb ik ongeveer 1.45 uur gekookt in water met ui,winterwortel,knoflook,prei,laurier,takjes rozemarijn ,tijm,kruidnagel,jeneverbessen,zwarte peperkorrels,pimentkorrels en zout.
Als hij klaar is heb ik het laten afkoelen toen kon ik het vel van de tong afhalen
Daarna de tong schuin in plakjes van een paar mm.en deze plakjes in de lengte door de midden.

De bouillon heb ik gezeefd daar heb ik ook wat van nodig voor de saus.
De rest voor een lekkere soep.
Dan de marinade voor de plakjes tong
6 eetlepels zoete ketjap
2 eetlepels zoute ketjap
zest en sap van een halve limoen
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl uipoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl kurkuma
1 tl laos
1 tl serehpoeder
1 tl kardemompoeder
1/2 tl steranijspoeder

Hier de plakjes tong even in marineren en dan de plakjes op het stokje rijgen heb er twee op een stokje gedaan.
Daarna gegrild op de joystove met een gietijzeren rooster.
En dan nog saus gemaakt deze heb ik indoor gemaakt .
Ingrediënten
1 el zonnebloemolie
1 sjalotje, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 eetlepel maizena
250 ml bouillon van de kalfstong
1 tl kerriepoeder
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl komijnpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl kurkuma
1 tl laos
1 tl serehpoeder
1 tl kardemompoeder
1 tl five spice
Maizena gemixt met een beetje Kalfs bouillon sjalotje even in de olie bakken dan de knoflook erbij en daarna alle kruiden even mee bakken dan blussen met de bouillon .
Daarna het maizenapapje erbij en even laten door laten gaan zodat het wat dikker wordt.
Ondertussen basmatirijst gekookt en Chinese wokgroente even gewokt en alles op een bordje gelegd.
Was erg lekker sommige vonden het vreemd durfde het eigenlijk niet te eten en anderen vonden het lekker.
Was wel wat werk maar erg leuk om te doen had dit op woensdag gemaakt met mijn verjaardag.
En mijn dochter heeft de foto's gemaakt.
En foto's zeggen meer

Het bordje
24246b059823c20d5533803836d9081b.jpg

Ingrediënten
4fa2a033aa7ba1810ff49c18ef842ce6.jpg

Lekker soepje
c30f6eb71ffaf064fea02beb0f840b4c.jpg

Bouillon klaar
e89323a15970d2c54d66a84c291fc8c9.jpg

Tong met vel
55e4a621d95a9460670226e691d5551c.jpg

Zonder vel
8733868e161a75e6acd31eb64faa1c65.jpg

In plakjes gesneden
2de3e183ac13f80c901b6b949e1ef8a0.jpg

Met hulp van mijn kleindochter op stokjes
928036346a35c39cbc1a4dbc08cba990.jpg

Klaar voor de bbq
4c512786e3fd761ada62c76797ec64c9.jpg

Effe roosteren
4adb6967203faa11b40dd1a89398b2e1.jpg
321f9c861427fb1eaa46b734b3d90480.jpg

Ook een paar los geserveerd
db4ed4af5a9152e76ecb2bce568839b3.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Kijk, das nou lekker bbq-en buiten je comfort zone.
Mooi gerecht hoor. Ben erg nieuwsgierig hoe dat gesmaakt heeft. Moet wel lekker geweest zijn.

Nog gefeliciteerd.
 
Wow wat stoer om kalfstong te gebruiken, zal ik niet doen. Zit tussen mijn oren, dat weet ik, maar orgaanvlees en tong daar begin ik dus niet aan, alleen het idee al krijg ik de rillingen van.
 
Dit is idd stoer bezig zijn! Helemaal top!(y)
 
Mooi. En een goede hulp assistent in de keuken is nooimweg
 
Mooie run gehad. Lang geleden dat ik een rundertong gezien heb. Vroeger op feestjes lag die altijd op het buffet bij mijn opa en oma. Daar sneed je mooie dunne plakjes van.
Zo te zien is de tong voor meer toepassingen te gebruiken. Heb je mooi gedaan.
 
Daar was ik niet op gekomen. Erg creatief. Tong, ja die zwemt, is erg lekker. Ik kan me niet herinneren wanneer ik rundertong gegeten heb. Lang lang geleden. Dit ziet er erg smakelijk uit.
 
Kijk da's nou weer eens iets anders dan anders en ziet er heerlijk uit . :)
 
Kijk, das nou lekker bbq-en buiten je comfort zone.
Mooi gerecht hoor. Ben erg nieuwsgierig hoe dat gesmaakt heeft. Moet wel lekker geweest zijn.

Nog gefeliciteerd.

Heb dit dan op woensdag gemaakt sommige vinden het lekker anderen nee geen tong

En vanavond had ik het weer op het programma staan en kwamen mensen dat ik dacht die eten dit niet nou ik legde de plank neer en weg was het top


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Heb dit dan op woensdag gemaakt sommige vinden het lekker anderen nee geen tong

En vanavond had ik het weer op het programma staan en kwamen mensen dat ik dacht die eten dit niet nou ik legde de plank neer en weg was het top


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Ik denk dat het bij vele gewoon het idee Is. Jammer. Gewoon proeven. Soms valt het tegen, soms mee. Kwestie van smaak
 
Ziet er heerlijk uit, en wat Rick zegt, zit waarschijnlijk tussen de oren want ossen/kalfstong smaakt gewoon naar een botermalse achterham.
Had het graag willen proeven.
 
Terug
Bovenaan Onderaan