BasBQ
Beef en Steak

Sucade low and slow op de Cooker

Daan

Tondelzoeker
Berichten
18
Gisteren een lap sucade bij de Makro van ongeveer 2 kilo gehaald, een beetje gefatsoeneerd en in de BBQ rub en Hoisinsaus. Nu op de Golden cast iron cooker.
https://imgur.com/gallery/Gm6ZKiq
 
Veel plezier vandaag met de sucade lap je hebt er mooi weer bij we kijken uit naar de plaatjes en zijn nieuwsgierig naar de ervaringen  met je giet ijzeren bbq. ;)
 
Daan zei:
Maar hoe maak je nou van het imgur linkje een foto?

Goede vraag maar helaas moet ik het antwoord schuldig blijven.
Imgur wil op onze P.C. om een of andere reden sinds een tijdje niet meer goed werken. :(
 
Daan zei:
Gisteren een lap sucade bij de Makro van ongeveer 2 kilo gehaald, een beetje gefatsoeneerd en in de BBQ rub en Hoisinsaus. Nu op de Golden cast iron cooker.
https://imgur.com/gallery/Gm6ZKiq
Ziet er goed uit. Ik ben benieuwd. Ik blijf ff volgen.

Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 8 Pro met Tapatalk

 
https://imgur.com/gallery/g8ZmtHu
Hij is goed gelukt, iets te zuinig met peper en zout maar dat is makkelijk op te lossen.
 
Smokeking666 zei:
Daan zei:
Gisteren een lap sucade bij de Makro van ongeveer 2 kilo gehaald, een beetje gefatsoeneerd en in de BBQ rub en Hoisinsaus. Nu op de Golden cast iron cooker.
https://imgur.com/gallery/Gm6ZKiq
Ziet er goed uit. Ik ben benieuwd. Ik blijf ff volgen.

Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 8 Pro met Tapatalk
Ziet er goed uit. Receptje

Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 8 Pro met Tapatalk

 
Gebruik de knop voeg afbeelding toe en zet het web adres van de afbeelding tussen de 2 img blokken.
Hier het een en ander aan voorbeelden

rCsrpuKg.jpg

kN4CtzF.jpg
 
Foto?s invoegen makkelijkste is met Tapatalk

 
Smokeking666 zei:
Smokeking666 zei:
Daan zei:
Gisteren een lap sucade bij de Makro van ongeveer 2 kilo gehaald, een beetje gefatsoeneerd en in de BBQ rub en Hoisinsaus. Nu op de Golden cast iron cooker.
https://imgur.com/gallery/Gm6ZKiq
Ziet er goed uit. Ik ben benieuwd. Ik blijf ff volgen.

Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 8 Pro met Tapatalk
Ziet er goed uit. Receptje

Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 8 Pro met Tapatalk

Eigenlijk niks bijzonders, een sucade van Makro, beetje trimmen, bbq-rub naar smaak, laag Hoisin-saus er over en gaan. Kamado op 140 graden, start om een uur of 9, bij een kerntemp van circa 60 graden ingepakt met folie en door naar 95 graden, paar uur op 95 graden en daarna laten rusten in een lauwe oven want het was nog iets te vroeg.
 
Sonny zei:
Mooie korst! Niet te doorbakken van binnen?
Sucade moet heel lang, heel langzaam garen anders wordt het een taaie lap. Nu was hij botermals, de zeen was helemaal weg en er zat een mooi vetadertje zoals je op de foto kan zien.
 
Daan zei:
Sucade moet heel lang, heel langzaam garen anders wordt het een taaie lap. Nu was hij botermals, de zeen was helemaal weg en er zat een mooi vetadertje zoals je op de foto kan zien.

Je kan de sucade ook splitsen (zeen eruit) en vervolgens als een steak bakken (beetje kwaliteit is dan wat meer vereist). Denk dat Sonny daar meer op doelde (niet wetende dat je de sucade low&slow hebt bereidt tot 90+) ;)
 
Daan zei:
Smokeking666 zei:
Smokeking666 zei:
Daan zei:
Gisteren een lap sucade bij de Makro van ongeveer 2 kilo gehaald, een beetje gefatsoeneerd en in de BBQ rub en Hoisinsaus. Nu op de Golden cast iron cooker.
https://imgur.com/gallery/Gm6ZKiq
Ziet er goed uit. Ik ben benieuwd. Ik blijf ff volgen.

Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 8 Pro met Tapatalk
Ziet er goed uit. Receptje

Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 8 Pro met Tapatalk

Eigenlijk niks bijzonders, een sucade van Makro, beetje trimmen, bbq-rub naar smaak, laag Hoisin-saus er over en gaan. Kamado op 140 graden, start om een uur of 9, bij een kerntemp van circa 60 graden ingepakt met folie en door naar 95 graden, paar uur op 95 graden en daarna laten rusten in een lauwe oven want het was nog iets te vroeg.
Dus uiteindelijk een uurtje of 9 bezig geweest?

Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 8 Pro met Tapatalk

 
Lekker hoor. Een hele sucade op de Q. Dat ziet er smakelijk uit. Zal ook eens bij de slager informeren of ik een hele sucade kan kopen

Mbt foto?s toevoegen via Imgur

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=49.300

Hier is eea duidelijk uitgelegd. Ik gebruik het nu ook. App op m?n telefoon upload ik foto?s van de mobiel. Of anders via de PC.
 
Ik hoop dat het lukt met de foto's want ben wel benieuwd naar de uitkomsten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan