BasBQ
Beef en Steak

Stuk vlees 1.5 jaar over tijd in de vriezer.

 
 
 

ThrowonD

Stoker
Berichten
494
Kom er achter dat ik een stuk ros? kalfsvlees in de vriezer heb liggen...
Uiterste gebruik tijd februari 2014...

Zonde en wegmikken?
 
Hoe kun je je diepvries vertrouwen? In welke condities werd het verpakt?

Ik zou er geen carpaccio van snijden, maar bereid zou ik wel nog durven.
 
Ik zeg doen. Kan best met een goede vriezer, maar de smaak kan behoorlijk be?nvloed zijn.
 
Probeer eerst eens te ontdooien wat het kan best zijn dat de buitenkant helemaal droog is door het lange invriezen.
 
Gewoon ff laten ontdooien in de koeling. ziet ie er nog redelijk uit, dan ff ruiken. Als ie echt stinkt dan wil je hem echt niet meer eten hoor ;) 
Als ik dan nog twijfel, dan kruid ik hem en bereid ik het gewoon. Komt er dan een niet al te Prettige geur vanaf, merk je het vanzelf. Gewoon een backup stukje vlees klaar leggen, zodat je toch nog wat te grillen hebt als het niet meer lekker is.
 
Zoals iedereen zegt, gewoon ontdooien. Stinkt het dan weggooien
 
Het ziet er een beetje "oud"  uit, maar ruikt als een rosbief...






 
ThrowonD zei:
Het ziet er een beetje "oud"  uit, maar ruikt als een rosbief...

Voor vlees niet zo erg, maar let op wat er gebeurt als je deze zin tegen je vrouw/vriendin zegt
 
:D :D :D
 
1.5 jaar... dat je er nog over na denkt.
Dit zou bij mij linea recta de kliko in gaan.
 
Och...Ik kom beroepsmatig met enige regelmaat in varkensslachterijen en uitbeenhallen, en in de basis is dat allemaal redelijk ok, maar als je goed de ogen open houd,  dan kun je eigenlijk maar 1 conclusie trekken: zolang je het goed bakt gaat het wel ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan