BasBQ
Beef en Steak

Stoofvlees met zoete aardappel en winterpeen

Kenneth

Vuurmaker
 
 
Berichten
81
d0f6379b7cc12cc6798002e32364231e.jpg


Afgelopen weekend was het echt weer voor een heerlijke winterse maaltijd. Daarom maakte ik een stoofpot met winterpeen en zoete aardappel.

De ingredi?nten:
4 witte uien
3 winterpenen
4 kleinere zoete aardappels
2 blaadjes laurier
4 kruidnagels
2 runderbouillon blokjes
Ongeveer 100 gram peperkoek in kleine blokjes (de donkere randen er af gesneden)
1 liter water

Bereiding:
Steek de bbq aan en laat deze op een temperatuur komen van ongeveer 150 graden. Zorg voor een directe en indirecte zone.
Maak ondertussen de uien,winterpeen en zoete aardappel schoon.
Snijd de uien in halve ringen, doe dit ook met de winterpeen.
Snijd de zoete aardappel in 4en en dan in dunne plakjes.

Als de bbq op temperatuur is kun je het vlees even aan grillen boven de directe zone. Schroei het vlees rondom dicht.
Haal het vlees van de bbq en zet de dutch oven boven het indirecte gedeelte. Laat de pan goed heet worden.

Snijd ondertussen het vlees in grove stukken.
Als de pan warm is giet je er een beetje olie in en bak je de uien en het vlees aan. Voeg vervolgens de laurier en kruidnagel toe.
Laat alles nog even lekker sudderen. Giet het water in de pan en voeg de 2 bouillon blokjes toe.
Doe de deksel op de pan en laat het geheel lekker sudderen.
Kijk om het half uur even of er nog genoeg vocht in de pan zit anders kun je nog water toevoegen.

Na 1,5 uur voeg je de gesneden winterpeen en zoete aardappel toe aan het vlees en dit laat je lekker mee koken.

Controleer regelmatig het vocht in de pan en roer alles dan ook even door.
Als het vlees gaar is kan de peperkoek er bij. De peperkoek zorgt voor de binding van het geheel.
Als de peperkoek helemaal is opgelost kun je de stoofschotel proeven. En voeg als het nodig is nog wat peper en zout toe (na eigen smaak).

Ik zou zeggen: eet smakelijk!!
0e0d86c23f54c4837e8db66e0c3f2d8e.jpg
0bc018474039814099d8383277a20fcc.jpg
18eb8bcb719ab91f4d881f5b0c083a0e.jpg
0d01fddd77b6f106a8492d3181033f91.jpg
a679ba79c0c69de338ef414ede3cce1f.jpg
ad1070cbea02e5638d5bdf68772f9ac1.jpg
ac3defe8019f8f3907cdbf5efe1bf716.jpg

d0f6379b7cc12cc6798002e32364231e.jpg


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

GPT

Kooltjesharker
 
 
Berichten
133
Ziet er prima uit!
Lekker!
 

Denny

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
131
Lekker, stoofpotje. Zet je de DO altijd in de Q met wat kolen er onder en erop of hang je h'm ook wel eens boven een vuurtje?
 

Ooievaar

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
53
Ziet er lekker uit, hoeveel vlees heb je er bij gedaan?
 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.291
Bedankt voor het delen!
 

Kenneth

Vuurmaker
 
 
Berichten
81
Denny zei:
Lekker, stoofpotje. Zet je de DO altijd in de Q met wat kolen er onder en erop of hang je h'm ook wel eens boven een vuurtje?
Dit was de eerste keer dat ik hem gebruikte. Ben wel van plan om ook briketten er onder en er op te gaan doen. En ook een keer boven een vuurtje


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Kenneth

Vuurmaker
 
 
Berichten
81
Ooievaar zei:
Ziet er lekker uit, hoeveel vlees heb je er bij gedaan?
Tussen de 500 en 600 gram.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

picosuma

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.554
Heerlijk bedankt hiervoor  :)
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.568
Dit lijkt mij heerlijk........... maar hoe eet je dit? Misschien een rare vraag maar eet je dit als een soort van maaltijd soep met wat brood ernaast of doe je hier nog iets van extra aardappel of rijst bij.............of misschien nog een salade ernaast voor het frisje :-?
 
Bovenaan Onderaan