- Berichten
- 4.875
Ik heb het recept al eens gepost. Maar gewoon omdat het heel erg lekker is en omdat ik streekwijngaard een plezier wilde doen.
Kleine toevoeging gedaan. 50 gr. hamblokjes en 100 gr kastanjechampignons toegevoegd.
Het nodigde uit om een Rochefort 10 erbij te pakken. (moest toch wachten)
Bij het eten een Rondo. Mooie stevige wijn. Wel bijtijds open zetten om te ademen.
Daarbij een aardappelgratin van aardappel, prei, knoflook en sjalot.
Eten maar.
Bijgevoegd een recept voor stoofribben, uitgewerkt naar een bbq setting.
Lekker stoofgerecht met een zoete toets in de saus.
Lekker stoofgerecht met een zoete toets in de saus.
Ingrediënten: 2 personen.
- 2 dikke varkensribben. Pakweg 250 gram per botje
- olijfolie
- 2 sjalotjes + 1 rode ui, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, gekneusd
- 1 appel, in stukjes
- 1 á 2 plakjes ontbijtkoek
- 1 el appelstroop
- 0,5 bouillon kippenbouillon blokje
- PeZo naar smaak
- Fleske trappist of abdijbier dubbel. (ik heb een Leffe Bruin genomen)
- 1 tl paprikapoeder
- 10...
- Peter64
- Reacties: 13
- Forum: Nederlandse Ovens
Het nodigde uit om een Rochefort 10 erbij te pakken. (moest toch wachten)
Bij het eten een Rondo. Mooie stevige wijn. Wel bijtijds open zetten om te ademen.
Daarbij een aardappelgratin van aardappel, prei, knoflook en sjalot.
Eten maar.