W
wimbo1977
Gast

Ingredienten:
zout en peper
2 plakken ontbijtkoek
2 el grove mosterd
3 el olie
800 gr sucadelappen in blokjes van 2 x 2 cm
2 uien gesnipperd (grof)
100 gr spekblokjes
1 flesje bockbier
2 el tomatenpuree
1 el rodewijn azijn
1 el bruine basterdsuiker
2 laurierblaadjes
En dan??
Peper en zout over het vlees
Ontbijtkoek insmeren met de mosterd en in blokjes snijden.
Olie verhitten in de DO en het vlees in delen rondom bruin bakken, uit de pan scheppen en de ui en spek erin doen.
2 minuten bakken en dan toevoegen:
vlees, ontbijtkoek, bier, tomatenpuree, azijn, basterdsuiker en laurierblaadjes.
Aan de kook brengen en een uur of 2 laten pruttelen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Wijntip: Peter Lehman Clancy's red
Smakelijk eten