- Berichten
- 10
Hallo allemaal,
als beginnend Q-er ben ik mijn WGA nog aan het ontdekken. Ik begrijp dat omwille van de vorm de hitte in de wga meer geconcentreerd is.
vandaag speklapjes erop gedaan. dunne supermarkt speklapjes.
ik heb even proberen in te lezen hoe deze te bereiden:
10 minuten totaal 200 graden indirect. daarna direct voor lekker krokant korstje.
aangezien ik met de temperatuur aan het experimenteren ben, haalde ik 200 graden indirect bij lange na niet. had er 10 ecobrasa op gedaan (1/3) met hitteschild. diagonale onderste schuiven open bij de kooltjes en dekselschuif boven de kolen dicht, de ander vol open.
Op het directe gedeelte meette ik wel 200 graden, dus ik denk (nogal makkelijk) dan leg ik mn speklap toch gewoon op het directe deel?
ik kon geen korstje maken maar de speklap was te eten... alhoewel.. er droop behoorlijk veel eiwit uit
Ik ga ervan uit dat je juist wil voorkomen dat het eiwit eruit loopt of hoeft dit niet perse?
Misschien maak ik ergens een denkfout maar als 200 graden gevraagd is en ik meet 200 graden, dan maakt het toch niet uit of dit direct of indirect is?
Tenzij misschien de dome temperatuur 200 graden moet zijn.
Tips zijn van harte welkom, als ook hoe ik volgende keer de speklap zou moeten bereiden.
Bedankt!
als beginnend Q-er ben ik mijn WGA nog aan het ontdekken. Ik begrijp dat omwille van de vorm de hitte in de wga meer geconcentreerd is.
vandaag speklapjes erop gedaan. dunne supermarkt speklapjes.
ik heb even proberen in te lezen hoe deze te bereiden:
10 minuten totaal 200 graden indirect. daarna direct voor lekker krokant korstje.
aangezien ik met de temperatuur aan het experimenteren ben, haalde ik 200 graden indirect bij lange na niet. had er 10 ecobrasa op gedaan (1/3) met hitteschild. diagonale onderste schuiven open bij de kooltjes en dekselschuif boven de kolen dicht, de ander vol open.
Op het directe gedeelte meette ik wel 200 graden, dus ik denk (nogal makkelijk) dan leg ik mn speklap toch gewoon op het directe deel?
ik kon geen korstje maken maar de speklap was te eten... alhoewel.. er droop behoorlijk veel eiwit uit
Ik ga ervan uit dat je juist wil voorkomen dat het eiwit eruit loopt of hoeft dit niet perse?
Misschien maak ik ergens een denkfout maar als 200 graden gevraagd is en ik meet 200 graden, dan maakt het toch niet uit of dit direct of indirect is?
Tenzij misschien de dome temperatuur 200 graden moet zijn.
Tips zijn van harte welkom, als ook hoe ik volgende keer de speklap zou moeten bereiden.
Bedankt!