Zo mijn bijdrage aan de Steven & Me.
Zuid-Afrikaanse springbok apenkliersaus
Ingredi?nten voor de marinade
2 grote zoete uien
2 laurierblaadjes
1 eetl. peperkorrels
1 eetl. korianderzaad
heb ik koriander vers en een diepvries mix voor gebruikt had geen korianderzaad
1/2 kop droge witte wijn
1/4 kop extra vergine olijfolie
2 gele paprika's in blokjes van 2,5 cm
170 gr shiitakes of andere paddestoelen, zonder stelen
170 gr dikke plakken bacon, in stukken van 2,5 cm
heb ik het walcher gilden spek gebruikt
ingredi?nten voor de apenkliersaus
1 eetl. boter
1 kleine ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
1 theel piri-piri saus of heet paprikapoeder heb hier la chinata hot gebruikt
1/2 kop tomatenpuree
3 eetl. worcestersaus
2 eetl. dijonmosterd
1 eetl, steaksaus van het merk A.1. hier HP saus
1/2 kop bruine suiker
33 cl bier(liefst Zuid-Afrikaans zoals Castle Lager)hier Hertog Jan
1 kop ronder- of kalfsbouillon (liefst zelfgemaakt)
zeezout
versgemalen zwarte peper.
In het recept staat voor de saus dat voordat je het bier toevoegt moet je het 3 - 5 minuten sudderen tot hij is ingedikt hier heb ik het niet zo lang gedaan want het was al aardig dik.
Maar de saus smaakt top misschien ook ergens anders nog voor gebruiken.
De spiezen zelf
Op de BBQ
Met Saus
We hebben er sperziebonen en aardappeltjes uit de airfryer erbij.
Op het bord
Het was heerlijk voor mij 5 sterren mijn vrouw 4 sterren vond het ook smakelijk alleen iets te pittig voor haar wel voor herhaling vatbaar makkelijk te maken
TOP