Beef en Steak

Steven & Me Maart 2016 Baskische riblappen in een zoutkorst.

Als je dit recept wilt maken, vraag dan wel om fijne riblappen.
Dit is als het ware een ribeye met de nekplaat er nog op.
Deze zijn dus beter geschikt om te grillen en dus lekkerder.
 
structor zei:
Zo deze is ook ingehaald. Ik had nog ribeye in de vriezer liggen en ik dacht dat blijft wat sappiger dan riblappen, dus gaan...

En toen het eten. Tja daar kan ik kort over zijn. Bremzout.... Zonde van de ribeye... Ik heb de tweede nog afgespoeld om te kijken of er nog iets te redden was, nauwelijks beter. Ik heb dus hetzelfde resultaat als Ceriel, dus met ribeye is dit geen succes. Ik kan niet anders stemmen dan 1 ster....

waren ze niet veel te dun hiervoor? in het recept zijn ze toch 3cm dik, dat lijkt me nogal uit te maken...
 
We hadden nog riblappen in de vriezer liggen en die moesten ook maar eens op. Mooie gelegenheid om deze simpele Steven maar eens te maken.

Geen ingredi?nten foto gemaakt want dat waren er niet zo veel.

Wel (veel belangrijker nog) vlees op de Keg foto's.
c7f7816b788f7b36400562d9530654f1.jpg

Keren en opnieuw zout erop
84d78c8b0d208995b6ea12771815c5de.jpg

En dan krijg je dit als resultaat
88e0aa683b8224b88ae3db95d0cf90c6.jpg


Het waren twee lapjes waarvan er een wat dunner was. En die was wat aan de taaie kant. De dikke daarentegen vonden we heerlijk.

Deze gaan we vast nog wel eens eten maar dan wel van een lekkere dikke lap.
 
Terug
Bovenaan Onderaan