Beef en Steak

Steven & Me Maart 2014 (Varkenslende met tapenade)

Wat was dit een leuke sessie,.... echt lekker bezig geweest en als ik het naar me zin heb dan regent het gelijk foto's. ;)  Was daarbij ook erg lekker.



Alles verzamelen en bereiden:

2014-09-14 Varkenslende met tapenade 01 by Bidle, on Flickr


2014-09-14 Varkenslende met tapenade 02 by Bidle, on Flickr


Stukje vlees netjes opengesneden, insmeren en inwikkelen met pancetta:
2014-09-14 Varkenslende met tapenade 03 by Bidle, on Flickr


2014-09-14 Varkenslende met tapenade 04 by Bidle, on Flickr


2014-09-14 Varkenslende met tapenade 05 by Bidle, on Flickr



Bidle01 is weer eens aan de beurt. We zijn echt vriendjes want gelijk zonder aanpassingen is die perfect op temperatuur. Geeft toch elke keer een soort van kick.

2014-09-14 Varkenslende met tapenade 07 by Bidle, on Flickr


2014-09-14 Varkenslende met tapenade 08 by Bidle, on Flickr


Vlees mag erop en gelijk even een beetje kersenhout op maat gemaakt. Gewoon van een stammetje even intikken met een klein bijltje en dan kun je met gemak de snippers netjes afbreken. Dat levert natuurlijk rook en dus even spieken voor een paar mooie foto's. :D

2014-09-14 Varkenslende met tapenade 09 by Bidle, on Flickr


2014-09-14 Varkenslende met tapenade 10 by Bidle, on Flickr


2014-09-14 Varkenslende met tapenade 11 by Bidle, on Flickr


2014-09-14 Varkenslende met tapenade 12 by Bidle, on Flickr


2014-09-14 Varkenslende met tapenade 13 by Bidle, on Flickr



En na een uurtje is de varkenslende klaar en mag die er af en even rusten. Daarna natuurlijk even aansnijden:

2014-09-14 Varkenslende met tapenade 14 by Bidle, on Flickr


2014-09-14 Varkenslende met tapenade 15 by Bidle, on Flickr


2014-09-14 Varkenslende met tapenade 16 by Bidle, on Flickr



Opdienen en genieten. Vlees was heerlijk mals en de tapenade een geslaagde toevoeging:

2014-09-14 Varkenslende met tapenade 17 by Bidle, on Flickr


Twee close-ups:

2014-09-14 Varkenslende met tapenade 18 by Bidle, on Flickr

2014-09-14 Varkenslende met tapenade 19 by Bidle, on Flickr








 
Hierbij mijn resultaat van dit recept. Ik heb ervoor gekozen om een stuk filetlap open te snijden en deze op te rollen.

De tapenade met bijbehorende gerechten.
2014-10-03165655_zps5710af81.jpg


De opengesneden filet, met tapenade.
2014-10-03165926_zps80213ebc.jpg


Opgerold en dichtgebonden:
2014-10-03171038_zps2cc85a79.jpg


Even op de WGA
2014-10-03172904_zps341d4dfe.jpg


Het resultaat:
2014-10-03175959_zps465f9941.jpg
 
Nou.. vandaag deze steven & me gemaakt.

Beetje "vals" gespeeld door een kant en klare tapenade te gebruiken,
Maar hij was heerlijk!
Ook chorizo gebruikt in plaats van bacon. Een lekkere pittige variant.

97debfb6dfe3ad4022011c36c45ec335.jpg


9835b8184c20b1a78bbf43e640f337f3.jpg


ff7f4ba02c3aac8dce37fc456ffc1dc7.jpg


37eeec33b950015d1a830b90be49e6f5.jpg


65b3904c8b8402e68d55e13bc1b0171c.jpg


23a70cde69fc3dbff34c67ebee1c458b.jpg


34124c836e4b92e344ee47d5b9722ef7.jpg


fd420d870edf1a4a9fd98de4a6f6c404.jpg
 
De vrouw was vandaag van huis en gelijk maar even gebruik van gemaakt.

Toevallig kwam steven even langs en die stelde varkenslende met tapenade voor.

De ingredi?nten


De tapenade


De lende opengesneden


De tapenade aangebracht



Opgerold en wel


Opgebonden met eigengemaakte bacon


Op de Q ermee


Klaar


Resultaat


De tapenade was (zoals verwacht) niet echt mijn ding.
Al met al niet voor herhaling vatbaar.

Bedankt voor het kijken.
 
Gezien het lenteweer was dit een mooi moment om de primo weer eens op te stoken. Dus ook hier weer een poging voor een nieuwe Steve &Me. Mooi stuk varkenslende uitgezocht bij plaatselijke slager en volgens recept gevuld. Tapende zou niet mijn eerste keus zijn geweest, maar eindresultaat was prima in combinatie met gepofte aardappel met cr?me fraiche en prei was het weer een heerlijk maal. Had wel besloten om het vlees bij 65 graden van de primo te halen.

Dank voor de suggestie en hierbij de foto's;
db04b8881b603f677941419db4aec308.jpg

fb0028a66751a4bbf0b1ec4e60e3be04.jpg

9aa1b48f7ed41d69072c39dcc1fce2b2.jpg
67f1570f7f870ad465e370a7ae9577fd.jpg

6266037956affd2e7694fe22bb40151f.jpg

a81ccbd33d1d1671741b9e8f0e45ca39.jpg
 
Had dit al gemaakt maar nu maar even in steven & me neer gezet

Het was leuk om het te maken ook goed gelukt alleen met de tijd duurde het wat langer

Warm is hij lekker koud wat te droog .

ingredi?nten
varkenslende 1,5 kg
2 blikjes ontpitte zwarte olijven
2 teentjes knoflook
2 eetlepels kappertjes
1 eetlepel dijonmosterd
1,5 theelepel gedroogde oregano
zwarte peper
2 eetlepels olijfolie

voor de tapenade alles behalve de varkenslende  :) in een blender lekker mixen eventueel nog wat olie toevoegen.
daarna bbq op indirect naar 160 graden.
Vlees erop gedaan en dat hij een kerntemperatuur had van 70 graden eraf gehaald.
Nu bleek later dat de kerntemperatuur wel lager kon want koud was hij wat droog.



Varkenslende 1 cm dik gesneden niet zo mooi als hij maar redelijk gelukt.

20171224_122524.jpg


Tapenade erop.

20171224_122745.jpg


Spek en slagertouw klaar gelegd

20171224_123150.jpg


Opgerold en vastgeknoopt

20171224_124231_001.jpg


Op de BBQ was vergeten eerder ook al foto's te maken

20171225_180859.jpg


Van de BBQ door de midden gesneden geproefd lekkerrr

20171225_195658.jpg


Vanavond bij mijn dochter opeten koud is hij wat droog misschien met saus beter.

20171226_101752.jpg



 
Terug
Bovenaan Onderaan