Beef en Steak

Steven & Me december 2012 - Op hout bereide zalm met jeneverbessen

ziet er goed uit dennis
hij stijgt op de todo list
 
Steven nr 7 alweer

De ingredienten:
IMG_0001.JPG


De saus
mmpaYVcxHyjpEald3xdlWuGdZ_HBF289HaVPuiMZGuc=w295-h221-p-no

De bijgerechten, tante agnes aardappelen en Tomaten ala Hans Belterman
z7n6wiZWhSA-4FicHisF7lp7mqO_tdNBdxACtvLsCJ0=w295-h221-p-no
DG3dd9n00TnrhEh5kpzWQixARr7hewNhY2QUAlwlcZY=w295-h221-p-no


Alles klaar voor op de q. En zuinig als hollander dus plankje door midden gezaagt, past er meer op q en we kunnen er nog is wat mee maken op andere helft.
0MARYE40BqfyK5afynyHnVW7mKpR0fL_QZmbWfbTzfU=w295-h221-p-no


Onder grootte belangstelling op de q, Hond houd van de bosvruchten kind van de zalm.
KJhFQpwtGavM83WOTeQgZBX-rSyN-Evx4a1yZk6DemM=w295-h221-p-no
4nt1x5EeYaV9B1a88m7LqBpPmy642iplj5GjU_eiEPw=w295-h221-p-no

vc2UA5LbS5TgLZ_HRFVz0fqdaheaZPg_DeEQEvGL9Vs=w300-h400-p-no


De gebakjes komen uit de oven dus tellen niet.
IMG_0016.JPG


Best aardig,
Maar ik vond de bosvruchten de zalm overheersen. Zal het niet snel nog een keer doen.
de aardappelen wel aardig maar niet mijn smaak.  Zelffde bij de tomaten maar daar vond ik de kerrie teveel overheersen, gaf een wat wrange smaak.
Wel weer het nodige geleert en daar gaat het om.

Groet,
KippetjeHaasje
 
Ziet er goed uit. Ik zie dat je Q ook een nieuwe plek heeft  :)
 
Eindelijk weer eens tijd genomen om een Steven&me te maken.

De ingredi?nten

5B18577D-1A1D-43BD-9956-C0427F1753F6_zps7inqiyj0.jpg


Op de Q

BAE4C6DE-8C3E-48E4-BFB7-C51FB96DBC6F_zpsx2ztuinx.jpg


Gaar

D412585F-9F6A-4754-8409-8CEFD5AED1DA_zps2j1trvh4.jpg


Het bordje

9ad71f1c24e0d947cc66c924608a2a81_zps8b78aad0.jpg


 
Mijn 10e Steven. Jeu! En dan nog wel een die ik voor mijn vrouw heb gemaakt omdat ikzelf geen vis liefhebber ben.

De ingredienten

B100AC40-9827-46C7-89E7-F64A3893B6B1_zpsq75fjyjv.jpg


Sausje maken

8C9004A5-5D6C-4C99-93D8-C702983EB2A6_zpskm4ewxws.jpg


Zalm bedekt met peper en jeneverbessen

3733DC6A-37B1-47F8-BA0C-F4B89C10BD27_zps567s1hbm.jpg


Saus er over

D4A8E676-5A3F-457A-A5B0-222BB45F9988_zpsidshha0r.jpg


Lekker roken op de WGA

EDB10060-3A64-46DD-9E72-0A24D32D81F4_zpsxapzngn8.jpg


Halfway through

4B0AD3C5-5D74-4E42-A01F-557AA7BCBBD1_zpsptxgjcia.jpg


En klaar is het resultaat

D117350E-25D2-44E3-BA65-C52ED04921D8_zps7rqayopg.jpg


755A6101-CDF3-49F4-8162-6C4003EB1B16_zpset05zxtv.jpg


Het was lekker volgens vrouw lief maar iets te veel zout. Bobby Flay blijft bij haar favoriet.
 
Dank je Emiel. Ik ben hier al heel blij mee :-). Hoeveel is zilver ook al weer?
 
Lekker is deze. Succes met je bronzen sticker
 
15...... Damn
 
Gefeliciteerd met je brons! Op naar zilver...
 
mooie plaatjes gefeliciteerd met brons
 
Was door de Steven en Me aan het bladeren voor een voorgerecht bij de Zalm op plank..
Toen ik ook deze Zalm op plank tegen kwam.. dus naast de Coquilles van het voorgerecht ook deze Zalm klaargemaakt.

De ingredi?nten:
20140621-161405-1024x768.jpg


De bosvruchten in de mapel siroop (wat extra verse aardbeien erbij):
20140621-162302-1024x768.jpg


De Zalm in de kruiden:
20140621-181501-1024x768.jpg


Lekker ingesmeerd met de bosvruchten:
20140621-183545-1024x768.jpg


En op het plankie op de Q:
20140621-183625-1024x768.jpg


Na zo'n half uurtje op kern temperatuur:
20140621-190106-1024x768.jpg


Heerlijk op bord met aardappeltjes en punt paprika:
20140621-190501-1024x768.jpg


Wat vonden we ervan.... Hij viel goed in de smaak, lekker zoet met al die bosvruchten.. maar ook hier de opmerking dat die van de vorige keer toch net iets lekkerder was....

--> Bobby Flay?s Cedar Plank Salmon <--
 
Vandaag niet te veel tijd, dus even een paar recepten iets later van de week. Kortom deze zalm was aan de beurt en daar was vrouwlief natuurlijk wel blij mee! :)


Alles klaarmaken:

2014-08-12 Op hout bereide zalm met jeneverbessen 01 by Bidle, on
Flickr


2014-08-12 Op hout bereide zalm met jeneverbessen 02 by Bidle, on
Flickr


2014-08-12 Op hout bereide zalm met jeneverbessen 03 by Bidle, on Flickr


En Bidle03 in actie:

2014-08-12 Op hout bereide zalm met jeneverbessen 04 by Bidle, on Flickr



En klaar om op te peuzelen.


2014-08-12 Op hout bereide zalm met jeneverbessen 05 by Bidle, on Flickr


2014-08-12 Op hout bereide zalm met jeneverbessen 07 by Bidle, on Flickr


Zeker een aanrader om te proberen en gelijk ook thuis weer punten verdiend. :D

 
Vandaag ook deze maar eens gemaakt.

Omdat we het jammer zouden vinden om een zijde helemaal te verzieken hebben we deze maar verdeeld.
Een deel met de vertrouwde bobby flay variant en een deel in de steppen variant met jeneverbessen.

De ingredi?nten voor op de zalm.
6608f032d35e13bb668d99186a9caca4_zps6c8fedf5.jpg


Hier klaar om op de Q te gaan naast de vertrouwde variant.
29389c78ccf559100cc3333119ea7112_zpsd69c8087.jpg


En klaar om op de borden te gaan.
73ee361d66580aa813bc0f369e93adbf_zpsc9e2e1f3.jpg


En wat vonden we ervan?
Het was erg lekker al is de Bobby Flay versie net iets meer ons ding.
Maar een stukje van bijde is echt geen straf hoor.

 
Mooi hoor, deze gaat hier ook zeer snel komen!
 
Het is wel weer eens iets anders als normaal.
En zeker niet vies.
 
Bij deze mijn versie van Steven's zalmpje

Alle ingredi?nten bij elkaar.


De gemalen peperkorrels, jeneverbessen en een beetje zout.


Het inkoken van de bosvruchten met maple siroop.


Op de geweekte plank, en al voorzien van het peper, jeneverbessen en zout mix.


Klaar voor de Q.


Op de Q.


En klaar voor het diner!!


Deze gaat zeker vaker gemaakt worden, de complimenten waren duidelijk aan tafel! :)
Het is met een plank, ahornsiroop en de bosvruchten best een dure Steven & me!
 
Ziet er goed uit Dave! Je had om de kosten te drukken ook een Bobby flay erbij kunnen leggen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan