- Berichten
- 2.746
Uit het boek fantastische vleesrecepten voor een culinaire bbq blz.276
Ik wilde wel eens iets met kwartels heb ze nog nooit gehad ben wel benieuwd hoe ze smaken.
Heb ze zelf bij de ah weg wel uit de vriezer.
ingredi?nten
Dit is voor de kwartels. Dit voor de salade
4 Kwartels 1 eetlepel balsamico-azijn
2,5 theelepel grof zout 1 eetlepel citroensap
2 theelepels bruine suiker 1 eetlepel honing
2 theelepels paprikapoeder 5 eetlepels hazelnootolie,walnotenolie of olijfolie extra vergine
1 theelepel korianderpoeder 3 eetlepels pijnboompitten , geroosterd
1 theelepel knoflookpoeder 3 eetlepels krenten of gedroogde cranberries
1 theelepel gemalen komijn 350 gr mesclun (gemengde groene salade )
1 theelepel gemalen kaneel 180 gr Roquefort , verkruimeld
1,5 theelepel zwarte peper 4 kleine peren in de lengte doormidden gesneden van klokhuis ontdaan en ingewreven met citroen
250 ml karnemelk
benodigheden
12 lange (25 tot 30 cm ) dunne bamboe vleespennen
1 uur geweekt in koud water daarna uitgelekt.
stap 1
Verwijder indien nodig het ijzerdraad uit de kwartels of spatchock ze.
Spoel de kwartels af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
Leg de kwartels plat op de snijplank. Steek een bamboe vleespen door het bovenste deel van de kwartels;
begin halverwege de vleugel aan de ene kant en kom er halverwege de andere kant weer uit.
Steek een tweede vleespen recht door het midden van de kwartel en een derde pen van dij tot dij.
Omwikkel de uiteinde van de vleespennen met aluminiumfolie om ze bij elkaar te houden
stap 2
Doe 1,5 theelepel zout met bruine suiker,paprikapoeder,korianderpoeder,knoflook,komijn,kaneel en 1 theelepel peper in een kom en mix dit.
Strooi dit kruidenmengsel over beide zijden van de kwartels en druk het voorzichtig aan.
Giet de karnemelk over de kwartels en laat ze afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast, draai ze een paar keer om.
stap 3
Maak de barbecue gereed voor direct grillen en verhit voor tot hoog.
stap 4
Begin intussen met het maken van de salade: doe azijn ,citroensap,honing, 1 theelepel zout en een 1/2 theelepel peper in een meng kom en roer met de garde.
Roer er 3 eetlepels olie, pijnboompitten en de krenten er door .
Leg de salade en de verkruimelde Roquefort boven op de dressing,maar meng niet.
stap 5
Haal de kwartels uit de marinade en laat goed uitlekken. Bestrijk het rooster met olie.
Leg de kwartels op het hete rooster en barbecue ze tot ze gaar zijn,4 tot 6 minuten per kant,en bedruip ze onderwijl met 1 eetlepel olie. Draai de kwartels 90 graden na 1,5 min aan beide zijden voor een mooi grilpatroon.
De kwartels zijn mooi bruin en stevig wanneer ze gaar zijn.
stap 6
Leg de peer helften op het hete rooster en barbecue ze 2 tot 4 minuten per kant en bedruip ze onderwijl met de resterende olie.
Als de peer helften gaar zijn, zijn ze bruin en mals.
stap 7
Meng de salade leg de salade op de borden en leg 1 kwartel en 2 peer helften op elke salade en dien op
Veel succes
Ik wilde wel eens iets met kwartels heb ze nog nooit gehad ben wel benieuwd hoe ze smaken.
Heb ze zelf bij de ah weg wel uit de vriezer.
ingredi?nten
Dit is voor de kwartels. Dit voor de salade
4 Kwartels 1 eetlepel balsamico-azijn
2,5 theelepel grof zout 1 eetlepel citroensap
2 theelepels bruine suiker 1 eetlepel honing
2 theelepels paprikapoeder 5 eetlepels hazelnootolie,walnotenolie of olijfolie extra vergine
1 theelepel korianderpoeder 3 eetlepels pijnboompitten , geroosterd
1 theelepel knoflookpoeder 3 eetlepels krenten of gedroogde cranberries
1 theelepel gemalen komijn 350 gr mesclun (gemengde groene salade )
1 theelepel gemalen kaneel 180 gr Roquefort , verkruimeld
1,5 theelepel zwarte peper 4 kleine peren in de lengte doormidden gesneden van klokhuis ontdaan en ingewreven met citroen
250 ml karnemelk
benodigheden
12 lange (25 tot 30 cm ) dunne bamboe vleespennen
1 uur geweekt in koud water daarna uitgelekt.
stap 1
Verwijder indien nodig het ijzerdraad uit de kwartels of spatchock ze.
Spoel de kwartels af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
Leg de kwartels plat op de snijplank. Steek een bamboe vleespen door het bovenste deel van de kwartels;
begin halverwege de vleugel aan de ene kant en kom er halverwege de andere kant weer uit.
Steek een tweede vleespen recht door het midden van de kwartel en een derde pen van dij tot dij.
Omwikkel de uiteinde van de vleespennen met aluminiumfolie om ze bij elkaar te houden
stap 2
Doe 1,5 theelepel zout met bruine suiker,paprikapoeder,korianderpoeder,knoflook,komijn,kaneel en 1 theelepel peper in een kom en mix dit.
Strooi dit kruidenmengsel over beide zijden van de kwartels en druk het voorzichtig aan.
Giet de karnemelk over de kwartels en laat ze afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast, draai ze een paar keer om.
stap 3
Maak de barbecue gereed voor direct grillen en verhit voor tot hoog.
stap 4
Begin intussen met het maken van de salade: doe azijn ,citroensap,honing, 1 theelepel zout en een 1/2 theelepel peper in een meng kom en roer met de garde.
Roer er 3 eetlepels olie, pijnboompitten en de krenten er door .
Leg de salade en de verkruimelde Roquefort boven op de dressing,maar meng niet.
stap 5
Haal de kwartels uit de marinade en laat goed uitlekken. Bestrijk het rooster met olie.
Leg de kwartels op het hete rooster en barbecue ze tot ze gaar zijn,4 tot 6 minuten per kant,en bedruip ze onderwijl met 1 eetlepel olie. Draai de kwartels 90 graden na 1,5 min aan beide zijden voor een mooi grilpatroon.
De kwartels zijn mooi bruin en stevig wanneer ze gaar zijn.
stap 6
Leg de peer helften op het hete rooster en barbecue ze 2 tot 4 minuten per kant en bedruip ze onderwijl met de resterende olie.
Als de peer helften gaar zijn, zijn ze bruin en mals.
stap 7
Meng de salade leg de salade op de borden en leg 1 kwartel en 2 peer helften op elke salade en dien op
Veel succes