- Berichten
- 732
Vandaag weer eens de Q aangehad. Deze keer bij m'n dochter op de nieuwe Grilld gasbbq. Op het menu stond T-bone steak en gamba's. Surf & Turf dus.
De steak alleen licht gekruid met,
Grof zeezout (2 tl)
Chili poeder (2 tl)
Knoflookpoeder (1 tl)
Peper uit de molen 1 ( tl)
De helft van de gamba's hebben alleen wat olie en knoflookpoeder gehad, de andere helft kreeg ook nog wat eigen gemaakte sambal manis mee.
Receptje voor de sambal. Zonder foto's van de bereiding.
1 ui, fijngesnipprd en in de vijzel verder pureren en met 3 EL olie aanfruiten in de pan, niet bruin laten worden.
250 gr spaanse pepers of rawit fijnmalen en ook in de pan.
3 teentjes knoflook fijnpersen en in de pan.
Gula djawa naar smaak toevoegen. Wij hadden 2 EL.
10 EL ketjap manis.
Op laag vuur zo lang koken tot het droog wordt (sambal achtig
) en eventueel nog even door de blender.
Eet smakelijk!
De steak alleen licht gekruid met,
Grof zeezout (2 tl)
Chili poeder (2 tl)
Knoflookpoeder (1 tl)
Peper uit de molen 1 ( tl)



De helft van de gamba's hebben alleen wat olie en knoflookpoeder gehad, de andere helft kreeg ook nog wat eigen gemaakte sambal manis mee.

Receptje voor de sambal. Zonder foto's van de bereiding.
1 ui, fijngesnipprd en in de vijzel verder pureren en met 3 EL olie aanfruiten in de pan, niet bruin laten worden.
250 gr spaanse pepers of rawit fijnmalen en ook in de pan.
3 teentjes knoflook fijnpersen en in de pan.
Gula djawa naar smaak toevoegen. Wij hadden 2 EL.
10 EL ketjap manis.
Op laag vuur zo lang koken tot het droog wordt (sambal achtig

Eet smakelijk!