BasBQ
Beef en Steak

Steak stokjes

 
 
 

Dominique

BBQ Junkie
Berichten
6.790
2e05dfd78465525a195b82a2affde055.jpg


e9a0c3b62792d7c4755fea5daa5a3949.jpg

1 cup ongezoete kokosmelk
1/4 c vissaus
2EL palm suiker
1EL vers limoensap
6 tenen knoflook ( ik had 3 van die chinese bolletjes, dat is net zoveel)
4 groene pepers zonder zaadjes
2 stengels sereh schoongemaakt
2 cm verse gember
1 ribsteak van 500 gram, of sucade

Pureer alles ( behalve het vlees), rijg het vlees aan stokjes en laat 24 uur in de koelkast marineren
9fcc7278d01140cf6905e1fb983e5142.jpg




4f4de04e6c274f13079f24bda1577b11.jpg

Maak een saus om te bedruipen van
4 reepjes ontbijtspek
1/2 c ongezoete kokosmelk
3 EL vissaus
1 1/2 EL vers limoensap
2 tenen knoflook
Bak het heel klein gesneden ontbijtspek uit, knoflook erbij, even zachtjes bakken en de rest toevoegen en verwarmen. Warm houden tijdens grillen.

Op de WGA, en tijdens het bakken bedruipen.
7550d0395018ee84b7d053d296f3a0b8.jpg


Tadaaa!
2e05dfd78465525a195b82a2affde055.jpg


Wij aten er pad thai bij. Niet gebeurd....


 
die zien er weer heerlijk uit Dominique
 
Lekker. was dat een proef voor zondag ;)
 
Zijn die steak stokjes zo groot? ???
Of is dat pannetje zo klein!! :p
Heerlijk!!!
 
MarBQ zei:
Zijn die steak stokjes zo groot? ???
Of is dat pannetje zo klein!! :p
Heerlijk!!!
Is idd een klein pannetje :)
 
Lekker zien die stokken eruit, zit er een duidelijk aanwezige vis smaak aan door die vis saus?
 
Niels zei:
Lekker zien die stokken eruit, zit er een duidelijk aanwezige vis smaak aan door die vis saus?

Nee, Niels, geen vissmaak. Verkering eet geen vis, dus dat zou geen optie zijn. Vissaus geeft een zoute smaak.
 
Ziet er prima uit. 24 uur marineren is lang. doe je het voor de smaak of malsheid ?
 
Boldeagle zei:
Ziet er prima uit. 24 uur marineren is lang. doe je het voor de smaak of malsheid ?
Voor de smaak en gewoon voor het gemak. ( en het was nu zelfs 48 uur, gisteren ineens ander eetplan). Eigenlijk doe ik dat met alle marinades.
 
prachtig recept zeg.
Lekkere stokjes sateh moet ik toch weer eens maken.
Dat schiet er een beetje bij in de laatste tijd.
 
Hoi Domi, mooi gemaakt hoor, ziet er tip-top uit!
 
Ziet er heerlijk uit!
 
Dominique zei:
Boldeagle zei:
Ziet er prima uit. 24 uur marineren is lang. doe je het voor de smaak of malsheid ?
Voor de smaak en gewoon voor het gemak. ( en het was nu zelfs 48 uur, gisteren ineens ander eetplan). Eigenlijk doe ik dat met alle marinades.

Ok duidelijk Thx
 
Terug
Bovenaan Onderaan