Een tijdje geleden was ik met de familie een weekje in duitsland. Al shoppend in een aldi viel mn oog op een grote bak… St Louis style ribs… nooit eerder (in NL, noch in DL) gewoon in t schap gezien, en toen ik de prijs zag (€5.99/kg) heb ik meteen een rack van 1.5kg gekocht
.
Vandaag eindelijk tijd om lekker te bbq, dus perfect momentje om deze ribs eens te “3-2-1-en”.
Ff een simpel rubje op gedaan
En dan op de bbq maar (mooi stabiel op 125°C)
Na 2.5u roken en daarna 1.75u ingepakt (met wat boter, suiker, honing en wat maple-syrup) krijg je t volgende (ja ik weet t, na t uitpakken moet je heel voorzichtig zijn… en toch is mn rack een beetje ingescheurd
)
Maar belangrijker nog, na t aflakken nog 30-40min op de bbq en dan krijg je dit:
En dit was meteen de laatste foto, want 10min later was t helemaal op… manmanman wat wassie heerlijk. Eerste keer st louis style cut, maar ik/we zijn nu al meteen fan geworden
. Volgend weekend maar 1,5u rijden tot over de duitse grens om nog wat meer te kopen ?! 


Vandaag eindelijk tijd om lekker te bbq, dus perfect momentje om deze ribs eens te “3-2-1-en”.
Ff een simpel rubje op gedaan
En dan op de bbq maar (mooi stabiel op 125°C)
Na 2.5u roken en daarna 1.75u ingepakt (met wat boter, suiker, honing en wat maple-syrup) krijg je t volgende (ja ik weet t, na t uitpakken moet je heel voorzichtig zijn… en toch is mn rack een beetje ingescheurd

Maar belangrijker nog, na t aflakken nog 30-40min op de bbq en dan krijg je dit:
En dit was meteen de laatste foto, want 10min later was t helemaal op… manmanman wat wassie heerlijk. Eerste keer st louis style cut, maar ik/we zijn nu al meteen fan geworden



Laatst bewerkt: