Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Misschien verstandig aan gedaan om niet hoefijzer op 47 cm te doen, want ik heb een 57 cm en eigenlijk lag de procureur een heel klein beetje boven de kolen aan 1 kant.....ik had dan ook een redelijk grote van bijna kilo...
of je nu slangen, hoefijzers of nog andere methodes gebruikt, maakt niet zoveel uit....als je maar de temp fijn constant kunt houden.
Ik heb mijn ontmaagding 2 weken geleden gehad met PP en dat ging super.....ik weet zeker dat dit bij jou ook goed gaat!
okeeeee, 12:15uur, Eindelijk!!!! het deksel mag open!!!!!De thermometer geeft 121 graden aan en dit kwam onder het deksel tevoorschijn:
Gaat al ergens op lijken zo, ook het briketten verbruik loopt prima, de rest van de tijd ga ik prima redden denk ik.
En toen lekker dik ingesmeerd :
Eventjes op de bak getikt voor de as en snel het deksel er weer op, de onderste schuif een paar maal heen en weer geschoven om het as te laten vallen en nu even helemaal dicht gezet....eens kijken wat de temp nu is, 12:25uur : 113 graden 8) schuif dus weer hetzelfde als net gezet....
haha wat heet gecontroleerd! lol, 14:00uur en constant 122 graden, ongelofelijk ik had echt niet verwacht dat ik hem zo lekker laag en gelijk kon houden.
oke, en nu loop ik tegen het eerste puntje aan, net gekeken maar de bark is nog zacht en moet volgens mij hard(krokant) zijn ook was hij nog niet echt donker.Als ik het vlees nu zou verpakken zit die laag straks aan mn folie... ik heb het vlees gedraaid zodat de andere kant ook een keer aan de warme kant ligt en de deksel er weer opgedaan en geef hem nog een uurtje en probeer de temp iets hoger te krijgen (130 gr. ?)
Dit kan toch geen kwaad als ik het zo doe? of gaat de kern temp dan te snel?
Hij ziet er al goed uit, de bark kan je testen door even met je nagel te krassen. Blijft de bark zitten is deze goed.
Temp 130 kan ook, gaat het vlees ietsjes sneller.
Welke temp heeft je vlees nu?
oke duidelijk, net bij 73 graden eruit gehaald en ingepakt. Nog geen harde bark maar komt misschien door de bbqsaus die ik zelf heb gemaakt (van 24kitchen site, vond ik lekker)
Zul je nu nog wel dat krokante houden?van voor de glaze erop ging?
ben benieuwd, meteen ook maar 2 briketten erbij gelegd en hij ligt nu weer...ben vergeten een foto te maken
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.