BasBQ
Beef en Steak

Spiffs cobbler en crumble

 
 

Spiffs

Pitmaster
Berichten
627
56dc58d6.jpg


Wat heb je nodig:

Voor de cobbler:
5276ed0a.jpg

1.5 cup melk (300gr)
1.5 cup zelfrijzend bakmeel  (170gr)
1 cup suiker (200 gr)
113 Gr. Boter

Voor de vulling:
ed7580bb.jpg

5 nectarines
1 bakje blauwe bessen
2 Tbsp suiker
1 teasp limoensap
scheutje whiskey (geen dure whiskey ;) )
100 gr witte chocolade (1 reep)

Voor de crumble:
c919d4be.jpg

60 Gr. Boter
65.Gr. Suiker
135gr bloem
1 teasp Kaneel

Ontpit de nectarines en snij deze in stukken (met schil) doe de stukken samen met de blauwe bessen, suiker, limoensap en whiskey in een schaal en laat een half uurtje marineren.
530d60a1.jpg


Ik heb voor mijn DO (beaver) 20 ecobrasa briketten aangestoken.

Na een half uur, smelt je de boter voor de cobbler in de DO, meng ondertussen in een kom, de melk, zelfrijzend bakmeel en suiker. Als alles goed gemengd is, giet je dit beslag op de gesmolten boter in de DO. Laat de vruchtenvulling goed uitlekken in een vergiet (vocht kan je opvangen, best lekker :) ) en doe de vruchten bovenop de cobbler.
Verdeel de witte chocolade op het mengsel.

d392fcde.jpg


5aaca30d.jpg


Snij de boter voor de crumble in kleine stukjes en meng deze goed door de andere ingredienten van de crumble, totdat je kleine klontjes krijgt.
db389573.jpg


Verdeel de crumble goed over het vruchtenmengsel en zorg dat er geen chocolade uitsteekt, anders verbrand deze.

Deksel op de DO, 5 briketten aan de onderkant, de rest op de deksel en om het kwartier even spieken, die van mij heeft er ruim 45min nodig gehad.
21db40ba.jpg


2c29a952.jpg


Ikzelf eet hem het liefst als hij wat afgekoeld is, of helemaal koud. Dan is de boter in de crumble gestold en is de crumble mooi krokant.

fb9a4f45.jpg


Eet smakelijk.
 
Bedankt voor het delen, weet ik ook gelijk het antwoord op mijn vraag.
Ga ik zeker een keer proberen.
 
Dat ziet er lekker uit. Al zou ik niet weten hoe ik het moet maken. Heb geen fluit verstand van hoe een DO werkt.  :-[
 
Heerlijk recept weer Marc gaat hoog op mijn lijst komen.
Bedankt voor het delen

 
Mooi toetje Marc!
 
wat een fantastisch recept was dit!!
erg van genoten.. bedankt voor het delen

 
Deze ga ik bewaren, heb geen DO maar zou je deze ook gewoon in een pan met deksel in de weber kunnen zetten? En zo ja hoeveel graden?


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
avr zei:
Deze ga ik bewaren, heb geen DO maar zou je deze ook gewoon in een pan met deksel in de weber kunnen zetten? En zo ja hoeveel graden?

Kan ook indirect op de BBQ in een braadslee. Temperatuur niet te hoog,150-170gr. Eerst zonder afdekken om de bovenkant te garen en als het gekleurd is afdekken met alu folie.
Koken met gevoel en niet op tijd!
 
OK, binnenkort maar eens een keer proberen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
In welke prijsklasse heb je een goeie en zijn er nog bepaalde merken die aan te bevelen zijn?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan