- Berichten
- 37
9:00 ik mag weer
ik vind het heerlijk om in het weekend mijn family te verwennen.
van de week in de groepsapp gevraagd waar men zin in heeft.
mijn dochter was als eerste met een driedubbele hamburger.
dat leek me wat overdreven, maar hamburgers heb ik nog niet low en slow gemaakt.
dus een mooie uitdaging om een spiffs burger te maken.
Ingrediënten Spiffs Burgers :
10:00
toevallig had ik van de week het met mijn collega het er over en die kwam met iets voor mij nog onbekends.
DE MOINK BALL, ja in hoofdletters anders krijg ik met onze administrator aan de stok.
Moo en Oink. Moo voor het rundergehakt van de balletjes, Oink van de bacon.
WAT zit er kaas in, oke ik ben verkocht.
ook deze dan maar voorbereiden voor mijn low en slow sessie.
Het ziet er nu allemaal al geweldig uit, enkele ballen voor de non bacon en non kaas mensen.
en de andere ingrediënten al door het gehakt zitten.
Alles gereed gezet in de koelkast
( hierdoor krijg je door de werking van het zout en eiwitten wat binding,
en tevens trekken de smaken van de kruiden beter door het gehakt).
13:45 tijd om de burgers te maken en Q aan te zetten.
Q is aan
15:25 de MOINKS zoeken hun weg op de BBQ.
16:00
MOINKS zitten op 60°C
tijd om onze MOINKS te sauzen.
16:45 de MOINKS are being served.
Heerlijk sappig, echt een aanrader.
17:00 de Spiffs komen ten toneel.
Heerlijke burgers, aan mijn dochters eet stijl te zien gaat hij er wel in
Heerlijke afsluiter van weer een mooie dag.
ik vind het heerlijk om in het weekend mijn family te verwennen.
van de week in de groepsapp gevraagd waar men zin in heeft.
mijn dochter was als eerste met een driedubbele hamburger.
dat leek me wat overdreven, maar hamburgers heb ik nog niet low en slow gemaakt.
dus een mooie uitdaging om een spiffs burger te maken.
Ingrediënten Spiffs Burgers :
- 500 gr Runder gehakt
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 el tomatenketshup
- 1 el Worschestershiresaus
- 1 fijngesnipperde rode ui
10:00
toevallig had ik van de week het met mijn collega het er over en die kwam met iets voor mij nog onbekends.
DE MOINK BALL, ja in hoofdletters anders krijg ik met onze administrator aan de stok.
Moo en Oink. Moo voor het rundergehakt van de balletjes, Oink van de bacon.
WAT zit er kaas in, oke ik ben verkocht.
ook deze dan maar voorbereiden voor mijn low en slow sessie.
Het ziet er nu allemaal al geweldig uit, enkele ballen voor de non bacon en non kaas mensen.
Ingrediënten
- 300 gram gerookt ontbijtspek
- barbecuerub je favoriet
- barbecuesaus je favoriet of Larry’s Originele Raspberry Balsamic Chipotle Saus (recept staat hieronder)
Voor de balletjeso
- 750 gram rundergehakt
- 40 gram Parmezaanse kaas geraspt (1 zakje)
- 1 ei losgeklopt
- 60 gram gekruid paneermeel
- 118 ml melk
- 2 eetlepels knoflook fijngehakt
- 2 theelepels peterselie gedroogd
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel zwarte peper versgemalen
- 1 theelepel oregano gedroogd
Extra benodigdheden
- cocktailprikkertjes
- rookhout – 1 blokje of handje snippers appel of kers doet het hier goed bij ( ik heb een pellet BBQ met appelpellets )
- kernthermometer
Larry’s Originele Raspberry Balsamic Chipotle Saus voor MOINK Balls
- 240 ml frambozenjam zonder pitjes
- 60 ml balsamicoazijn
- 3 tenen knoflook zeer fijngehakt
- 2 chipotles in adobosaus zaadjes verwijderd en fijngehakt
en de andere ingrediënten al door het gehakt zitten.
Alles gereed gezet in de koelkast
( hierdoor krijg je door de werking van het zout en eiwitten wat binding,
en tevens trekken de smaken van de kruiden beter door het gehakt).
13:45 tijd om de burgers te maken en Q aan te zetten.
Q is aan
15:25 de MOINKS zoeken hun weg op de BBQ.
16:00
MOINKS zitten op 60°C
tijd om onze MOINKS te sauzen.
16:45 de MOINKS are being served.
Heerlijk sappig, echt een aanrader.
17:00 de Spiffs komen ten toneel.
Heerlijke burgers, aan mijn dochters eet stijl te zien gaat hij er wel in
Heerlijke afsluiter van weer een mooie dag.
Laatst bewerkt: