BasBQ
Beef en Steak

Spierstuk van het Livar

 
 

SteenErts

Vuurmaker
Berichten
82
Na de judo op zoek naar een stuk vlees van de slager. Niet van de jumbo alhoewel de spareribs er best lekker uitzagen.

Geen procereur van het varken en de sukade (nav een andere mooie reportage hier maar dan op high en fast) was opgesneden.

Dus biedt de slager mij een twee kilo spierstuk aan van het Livar. Kende het niet maar wist dan weer wel dat het tot kerntemperatuur 58 graden moest komen.

Zelf de rub gemaakt met het een en ander. /me doet nooit zo aan recepten maar doet het op gevoel

Hierbij de fotoserie:



In de rub, het vet niet weggesneden en ingebonden met kooktouw.



Met een Jupiler er onder om de vochtigheid te bewaren.

En dit is er nog over; lekker op brood voor morgen of voor mijn vader dinsdag.



Daarna de wedstrijd Belgi? Argentini? gekeken samen met Belgische Tomatensoep (geen water in oranje borden) en na een half uurtje gerust te hebben.

Ik had nog een foto met de temp er in maar om een of andere reden wil Photobucket hem niet pakken..

Edit:

[me=SteenErts]is te gehaast of heeft te weinig geduld en nu dus vier keer de pic in zijn buck:))[/me]



Enjoy
 
Lekker man!
Al schrok ik wel even toen je schreef "op zoek naar een stuk vlees van de slager" :D
 
lekker hoor
 
Doe mij maar een stukkie!!
 
Mooi bonkje vlees. Yum!
 
Mooie reportage, lijkt me heel lekker
 
Terug
Bovenaan Onderaan