Beef en Steak

Speksteen en andere "half moon" accesoires voor BGE

nitrogen

Tondelzoeker
Berichten
12
Hi Grillers!
Ik had een vraag, ik ben al een tijd op zoek naar een aantal halve maan accesoires, maar ik kan ze niet goed vinden, wat me doet twijfelen of het wel bestaat/ik naar het goede zoek

Ik zoek eigenlijk een pizzasteen, een gietijzeren rooster, en/of een speksteen maar dan de halve maantjes voor in de BGE medium, maar kan deze accessoires eigenlijk alles vinden voor de XL versies, en soms de L versies.

Hebben jullie een idee waar ik deze kan vinden?


Groeten,
Robin
 
Halve maan pizza steen, enige wat ik mij kan bedenken is een halve plate setter gebruiken verder kan ik niets vinden.

Halve maan gietijzer is wel te vinden, speksteen/soapstone is niet te vinden voor een medium.
 
Dit is een van de redenen om voor een L te gaan in plaats van een Medium.
Een halve pizzasteen in een medium houd je voor zowel indirect als direct erg weinig ruimte over.
Hij is er echter wel.

Een halve maan gietijzer bestaat niet voor de Medium.

Korter gezegd.
Op de BigGreenEgg site zelf kan je filteren in accessoires op Medium.
Dan krijg je dit:
Als het accessoire niet op de site staat, heeft bge het zelf niet.

Beste wat je kan doen is gewoon de basket te nemen zodat je makkelijk kan wisselen tussen direct/indirect door die hele conveggtor (met de basket) eruit te halen.
 
Ik moet even terug komen op mijn bericht hierboven.
Ik vond zojuist een half gietijzer rooster medium bij BBQ Green Egg Store.
 
Ik ben weer eens bezig met mijn levenlange verlanglijst.. (Heerlijk)

Ik heb momenteel voor mijn bge large de normale conveggtor, ik twijfel om een half moon "conveggtor" toe te voegen op mijn lijst te of zouden jullie dan gewoon gelijk voor speksteen gaan..? of voor allebei of voor een andere combinatie met halve maan gietijzer zo ja waarom?
Speksteen kan ook dienen om directe warmte tegen te houden.. toch :)
En zou dan half moon gietijzer rooster dan overbodig zijn in combinatie met een speksteen..? ik heb al halve maan rvs roosters.
Ik persoonlijk denk dat halve maan conveggtor & halve maan gietijzer overbodig is als ik een speksteen aan zou schaffen.
Ik probeer een beetje weloverwogen keuzes te make, hopelijk word ik wijzer van de mening van anderen. 🤪

Ik heb momenteel;
1x Eggspander large
1x conveggtor volledig
1x large rvs rooster
1x large gietijzer rooster
2x half moon rvs roosters

Direct naar indirect, ik ben behoorlijk behendig geworden in het verwijderen van de warme conveggtor uit de eggspander.
 
Ik ben weer eens bezig met mijn levenlange verlanglijst.. (Heerlijk)

Ik heb momenteel voor mijn bge large de normale conveggtor, ik twijfel om een half moon "conveggtor" toe te voegen op mijn lijst te of zouden jullie dan gewoon gelijk voor speksteen gaan..? of voor allebei of voor een andere combinatie met halve maan gietijzer zo ja waarom?
Speksteen kan ook dienen om directe warmte tegen te houden.. toch :)
En zou dan half moon gietijzer rooster dan overbodig zijn in combinatie met een speksteen..? ik heb al halve maan rvs roosters.
Ik persoonlijk denk dat halve maan conveggtor & halve maan gietijzer overbodig is als ik een speksteen aan zou schaffen.
Ik probeer een beetje weloverwogen keuzes te make, hopelijk word ik wijzer van de mening van anderen. 🤪

Ik heb momenteel;
1x Eggspander large
1x conveggtor volledig
1x large rvs rooster
1x large gietijzer rooster
2x half moon rvs roosters

Direct naar indirect, ik ben behoorlijk behendig geworden in het verwijderen van de warme conveggtor uit de eggspander.
Iemand ^^?
 
Een gietijzer rooster is echt anders dan speksteen. De ene laat het vuur bij het vlees komen en de ander zorgt voor een groter oppervlak korst. Bij een glad oppervlak kun je ook groenten, vis en een eitje bakken.

Denk dat een gietijzeren plancha dezelfde functie heeft als de speksteen. Het verschil zit hem dan in wat vindt jezelf irritanter? Vind je het onderhoud van gietijzer irritanter of vind je het irritanter dan speksteen veel langer nodig heeft om op te warmen.
 
Een gietijzer rooster is echt anders dan speksteen. De ene laat het vuur bij het vlees komen en de ander zorgt voor een groter oppervlak korst. Bij een glad oppervlak kun je ook groenten, vis en een eitje bakken.

Denk dat een gietijzeren plancha dezelfde functie heeft als de speksteen. Het verschil zit hem dan in wat vindt jezelf irritanter? Vind je het onderhoud van gietijzer irritanter of vind je het irritanter dan speksteen veel langer nodig heeft om op te warmen.
Thanks voor je input,

langere opwarmtijd hindert mij niet..
In principe niks mis met gietijzer, vergt beetje liefde zo nu en dan..

Ik gebruik nu mijn gietijzer rooster ook niet zooo vaak en ik gebruik ook geen plancha..
Heb een grote nieuwe rvs wok voor op de bbq niet dat die al gebruikt is maar dat komt nog wel😁
Is een halve conveggtor / deflector plate nog benodigd of zou je daar gewoon speksteen voor kunne pakke in combi met half rvs roostertje


Ik neig ernaar om voor speksteen te gaan..
Wellicht ooit met een plancha..
 
Laatst bewerkt:
Een gietijzer rooster is echt anders dan speksteen. De ene laat het vuur bij het vlees komen en de ander zorgt voor een groter oppervlak korst. Bij een glad oppervlak kun je ook groenten, vis en een eitje bakken.

Denk dat een gietijzeren plancha dezelfde functie heeft als de speksteen. Het verschil zit hem dan in wat vindt jezelf irritanter? Vind je het onderhoud van gietijzer irritanter of vind je het irritanter dan speksteen veel langer nodig heeft om op te warmen.
Nou, als je meerdere dingen/lang af wil grillen dan is een speksteen handiger want die blijft langer warm.
Ik zelf gebruik een speksteen vaak als hitteschild, vaak is ie warm genoeg dat ik na het indirect garen meteen kan afgrillen (let op dat de interne temperatuur dan omhoogschiet dus op tijd stoppen met indirect).
 
Terug
Bovenaan Onderaan