Beef en Steak

Spekkies

ik gebruik metalen  pannen onderzetters als rooster voor in de ijskast werkt hier altijd wel goed.
 
Weer even een update;

Mijn droog methode met vergiet werkte niet dus heb ik gisteravond maar een WGA rooster mod gemaakt.

Zo werkt het dus wel.

bacon11.jpg


Na een uurtje of twee roken bij ongeveer 110C heeft de voorste de 65C bereikt, die mag er dus af. De andere mag nog even.

bacon12.jpg


Allebei klaar! Nog even laten afkoelen en dan de proef op de som nemen.

bacon13.jpg


Het aroma is in ieder geval geweldig.
 
Wat zal dat lekker ruiken Nosmo. Wat voor rookhout  zit in het doosje.
 
Ik heb hickory gebruikt. Het doosje deed niet zoveel, dus heb ik ook nog wat hout snippers over de briketten gestrooid. Dat ging beter.
 
Ik ben benieuwd, lekker, gebakken met een spiegeleitje erbij ;)
 
Ik heb net een paar test plakjes van beide soorten bacon gebakken..........LEKKERRRRRRRR ;D

De gewone bacon is wat zouter dan de buckboard bacon die dan weer wat milder van smaak is, de maple proef ik eigenlijk niet zo erg terug. Aan beide soorten zit een duidelijke rooksmaak aan maar die overheerst niet.

Morgen gebakken eieren met spek voor het ontbijt, misschien met foto's.
 
MISSCHIEN?!?! WTF ;-)
 
Nosmo zei:
Morgen gebakken eieren met spek voor het ontbijt, misschien met foto's.

Zit ik dit draadje te volgen hunkerend naar het eindresultaat
Krijg ik "Misschien"  :'(
 
Hee, het is al heel wat dat ik morgen voor dag en dauw moet opstaan om ontbijt te koken hoor, laat staan dat ik dan met m'n slaapdronken kop en zonder lenzen in m'n ogen in staat ben om alles ook nog eens op de gevoelige plaat vast te leggen. >:(

Maar ik zal m'n best doen voor m'n forum vriendjes.
 
:D, die hele stukken zagen er in ieder geval super uit
Hebben we nog wat om naar uit te kijken
Mooi gedaan hoor
 
Zie hier het eindresultaat;

bacon14c.jpg


The breakfast of champions.

bacon15.jpg


De rest van de bacon ligt nu in vacuüm verpakte porties in de vriezer.
 
Je hebt me aangestoken.
Gisteravond een stuk buikspek bij de Makro gehaald en in twee stukken van een kilo gedeeld.
Een met colorozo en suiker, de andere met daarbij nog wat paprika, chili, ras-el-hanoet, peper en wat ketjap in de koelkast gelegd..
Volgend weekend roken. Dan ook met foto's in een nieuw draadje.
 
Lekker hoor!!!!
Ik heb ook nog een stukje buikspek in de vriezer liggen, en Pink Salt heb ik vast ook nog wel ergens :D
 
Hmmm kwijl, mooie spekkies heb jij daar zeg!
"kijkt in vriezer en ziet daar nog maar een heel klein stukje liggen" :(
 
Wauw, wat een geweldig resultaat ! Je proeft t bijna van je beeldscherm af :)
Gaat zonder meer op t to do lijstje !
 
Terug
Bovenaan Onderaan