Beef en Steak

Speenvarkenracks

 
 

Salademan

Kooltjesharker
Berichten
240
Met Liefmans & Red Fruit glaze. In één woord fantastisch! Het malse van rund in de structuur van varken. Goud...

Vrijdags de pekel gemaakt, het vlees getrimd waar nodig en van vrijdag op zaterdag heet het een nachtje in de pekel mogen zwemmen. Ondanks dat het recept aangaf om de botten schoon te maken heb ik ervoor gekozen om dit niet te doen. Er zat namelijk best veel vlees op en het leek me zonde dat omwille van het oog weg te snijden.

Zaterdagochtend laten drogen en in de piggiemix gezet. Omdat het niet zo lang op de Q hoefde (1,5/2 uur) toch nog even moet wachten met aansteken. Maargoed, uiteindelijk om 15:00 aangestoken, even wachten op de juiste temperatuur en 17:30 zaten we aan tafel. Gerookt op kersenchunks. De Q op 120 graden op het rooster, 130 in de dome en het vlees tot 58 graden kern laten liggen. Daarna in de glaze en door tot 62. Vervolgens het mes erin...yummie!

Wederom weinig moeite om te maken met een meer dan mooi resultaat! Het vlees aan het eind van de botten is heerlijk mals, smelt bijna op de tong. Dat zijn echte de stukken waar het om gaat in dit recept en zo lusten we er wel meer van! Het vlees op de botten wat ik had laten zitten is wat vetter en beviel niet bij iedereen. Denk dat als men de sier wil maken het misschien toch beter is het te verwijderen, wil je gewoon lekker eten en vind je een beetje vet niet erg dan vooral laten zitten.

Allemaal een mooi verhaal, het gaat natuuurlijk om de foto’s:

78ea110db1dc8c6cfff61c79bb60a2d9.jpg


b393a93be65678a557092039e483dc42.jpg


52161619-41B6-4FDC-88A9-9053041923AA.jpeg


91b00da48f6ebca2b754719d2ccfe8f6.jpg


04be26b5f5276ab8d6053a0d72ff423c.jpg



cc68c38a350918e65ca6e5835c7d22e0.jpg


99d71ee3e5fc3f0bb936a2ba3797047b.jpg


07314718a722894c20be71bba1611cfc.jpg

47e82e6d2da51ac3e39459a27221c6c6.jpg


b4750a6228430bc71840f3e6dad2d5bf.jpg



ab6c39fbbed8c3c1671467eb35071715.jpg


Kleine bonus: nog genoeg glaze over en nog wat strippen spareribs in de vriezer liggen [lees: lagen] dus morgen een bonus-run
 
Laatst bewerkt:
Waar kan ik aanschuiven.?
Mooie kleur.
Welke kerntemperatuur heb je aangehouden ?
 
Ja hoor. Het vlees is op maar de afwas moet nog gedaan worden.

62 graden kerntemperatuur, hele fijne garing.
 
Mooie ribbetjes met lekker stuk vlees eraan
 
In één woord heerlijk


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Dat zijn nog eens ribben. Lekker al het vlees laten zitten. Zonde om er af te snijden.
Dat moet vast gesmaakt hebben.
 
wat een mooi stuk vlees zeg
en ik geloof graag da het gesmaakt heeft want het ziet er fantastisch uit.
lakker hoor
 
Beste wow.factor. gaaf stukkie hoor

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan