- Berichten
- 240
Met Liefmans & Red Fruit glaze. In één woord fantastisch! Het malse van rund in de structuur van varken. Goud...
Vrijdags de pekel gemaakt, het vlees getrimd waar nodig en van vrijdag op zaterdag heet het een nachtje in de pekel mogen zwemmen. Ondanks dat het recept aangaf om de botten schoon te maken heb ik ervoor gekozen om dit niet te doen. Er zat namelijk best veel vlees op en het leek me zonde dat omwille van het oog weg te snijden.
Zaterdagochtend laten drogen en in de piggiemix gezet. Omdat het niet zo lang op de Q hoefde (1,5/2 uur) toch nog even moet wachten met aansteken. Maargoed, uiteindelijk om 15:00 aangestoken, even wachten op de juiste temperatuur en 17:30 zaten we aan tafel. Gerookt op kersenchunks. De Q op 120 graden op het rooster, 130 in de dome en het vlees tot 58 graden kern laten liggen. Daarna in de glaze en door tot 62. Vervolgens het mes erin...yummie!
Wederom weinig moeite om te maken met een meer dan mooi resultaat! Het vlees aan het eind van de botten is heerlijk mals, smelt bijna op de tong. Dat zijn echte de stukken waar het om gaat in dit recept en zo lusten we er wel meer van! Het vlees op de botten wat ik had laten zitten is wat vetter en beviel niet bij iedereen. Denk dat als men de sier wil maken het misschien toch beter is het te verwijderen, wil je gewoon lekker eten en vind je een beetje vet niet erg dan vooral laten zitten.
Allemaal een mooi verhaal, het gaat natuuurlijk om de foto’s:
Kleine bonus: nog genoeg glaze over en nog wat strippen spareribs in de vriezer liggen [lees: lagen] dus morgen een bonus-run
Vrijdags de pekel gemaakt, het vlees getrimd waar nodig en van vrijdag op zaterdag heet het een nachtje in de pekel mogen zwemmen. Ondanks dat het recept aangaf om de botten schoon te maken heb ik ervoor gekozen om dit niet te doen. Er zat namelijk best veel vlees op en het leek me zonde dat omwille van het oog weg te snijden.
Zaterdagochtend laten drogen en in de piggiemix gezet. Omdat het niet zo lang op de Q hoefde (1,5/2 uur) toch nog even moet wachten met aansteken. Maargoed, uiteindelijk om 15:00 aangestoken, even wachten op de juiste temperatuur en 17:30 zaten we aan tafel. Gerookt op kersenchunks. De Q op 120 graden op het rooster, 130 in de dome en het vlees tot 58 graden kern laten liggen. Daarna in de glaze en door tot 62. Vervolgens het mes erin...yummie!
Wederom weinig moeite om te maken met een meer dan mooi resultaat! Het vlees aan het eind van de botten is heerlijk mals, smelt bijna op de tong. Dat zijn echte de stukken waar het om gaat in dit recept en zo lusten we er wel meer van! Het vlees op de botten wat ik had laten zitten is wat vetter en beviel niet bij iedereen. Denk dat als men de sier wil maken het misschien toch beter is het te verwijderen, wil je gewoon lekker eten en vind je een beetje vet niet erg dan vooral laten zitten.
Allemaal een mooi verhaal, het gaat natuuurlijk om de foto’s:
Kleine bonus: nog genoeg glaze over en nog wat strippen spareribs in de vriezer liggen [lees: lagen] dus morgen een bonus-run
Laatst bewerkt: