- Berichten
- 20
Eindelijk mijn grootste BBQ wens heb ik uitlaten komen.
Op zaterdag 9 augustus was het dan zo ver.
We hebben de verjaardagen van mijn 2 jongste kinderen gevierd wat tegelijk een farewell party was voor mijn familie uit Amerika die de volgende dag terug vlogen.
Bij zo'n feestje hoort natuurlijk een Q-maaltijdje.
Ik heb dan ook maar meteen mijn grootste BBQ wens uit laten komen en heb een Speenvarken van 16 kg op de Q gelegd.
Eerst heb ik het varkentje gewassen, daarna van binnen uit ge?njecteerd met appelsap, appelazijn, worcestersaus, honing, uienpoeder en zeezout.
Vervolgens gevuld met appel, wortel, ui, knoflook en citroengras en daarna dicht genaaid.
De Q was al lekker warm gestookt en het varkentje kon erop.
De gemiddelde temperatuur lag op zo'n 130 graden en in 6,5 uur was het beestje met een kerntemperatuur van 80 graden klaar om onze smaakpapillen blij te maken.
Hieronder enkele fotootjes.

Eerst de El Cheapo aangepast zodat de temperatuur overal ongeveer hetzelfde is.

Ingewanden eruit halen en varkentje wassen.

Injecteren met beschreven brouwsel.

Gevuld en dicht genaaid.

Varkentje op de Q.

Gemopped met soyasaus voor een mooi kleurtje.

Ze krijgt al een mooi kleurtje!

Bijna klaar!

Daar ligt ze dan.




Mijn broer mocht het klusje afmaken.


Natuurlijk wilt men weten wat er in een varkenskop omgaat!

Alles werd opgegeten. Hier mijn broer die een oog gaat eten.
De tong hebben wij met z'n 5en gedeeld en was bijzonder lekker evenals de oh zo malse wangetjes.
Het eind resultaat was dat ik 2 bakjes met vlees over had en de rest was op.
Wij hebben met 22 volwassen genoten van het varkentje.
Voor diegene die niet van het varkentje wilde eten ivm de te hoge knuffel gehalte heb ik 2 fatties gemaakt.
1 met Cheddar cheese, salami, courgette, gebakken champignon en bbq-saus en
1 met Cheddar cheese, schouderham, courgette, ei en tomatenketchup.




Foto van de aangesneden fatties kon ik niet maken want het was op voor ik het in de gaten had.
Bijna de voorgerechtjes vergeten, wij hadden Thaise loempiaatjes en A.B.T.-tjes.

Deze zijn van voor ze de Q opgingen, vergeten een fotootje te maken toen ze eraf kwamen.
Zoals je kan zien was het een geslaagd feestje en iedereen vond het varkentje erg lekker.
Tot de volgende Q-sessie!
Op zaterdag 9 augustus was het dan zo ver.
We hebben de verjaardagen van mijn 2 jongste kinderen gevierd wat tegelijk een farewell party was voor mijn familie uit Amerika die de volgende dag terug vlogen.
Bij zo'n feestje hoort natuurlijk een Q-maaltijdje.
Ik heb dan ook maar meteen mijn grootste BBQ wens uit laten komen en heb een Speenvarken van 16 kg op de Q gelegd.
Eerst heb ik het varkentje gewassen, daarna van binnen uit ge?njecteerd met appelsap, appelazijn, worcestersaus, honing, uienpoeder en zeezout.
Vervolgens gevuld met appel, wortel, ui, knoflook en citroengras en daarna dicht genaaid.
De Q was al lekker warm gestookt en het varkentje kon erop.
De gemiddelde temperatuur lag op zo'n 130 graden en in 6,5 uur was het beestje met een kerntemperatuur van 80 graden klaar om onze smaakpapillen blij te maken.
Hieronder enkele fotootjes.

Eerst de El Cheapo aangepast zodat de temperatuur overal ongeveer hetzelfde is.

Ingewanden eruit halen en varkentje wassen.

Injecteren met beschreven brouwsel.

Gevuld en dicht genaaid.

Varkentje op de Q.

Gemopped met soyasaus voor een mooi kleurtje.

Ze krijgt al een mooi kleurtje!

Bijna klaar!

Daar ligt ze dan.




Mijn broer mocht het klusje afmaken.


Natuurlijk wilt men weten wat er in een varkenskop omgaat!

Alles werd opgegeten. Hier mijn broer die een oog gaat eten.
De tong hebben wij met z'n 5en gedeeld en was bijzonder lekker evenals de oh zo malse wangetjes.
Het eind resultaat was dat ik 2 bakjes met vlees over had en de rest was op.
Wij hebben met 22 volwassen genoten van het varkentje.
Voor diegene die niet van het varkentje wilde eten ivm de te hoge knuffel gehalte heb ik 2 fatties gemaakt.
1 met Cheddar cheese, salami, courgette, gebakken champignon en bbq-saus en
1 met Cheddar cheese, schouderham, courgette, ei en tomatenketchup.




Foto van de aangesneden fatties kon ik niet maken want het was op voor ik het in de gaten had.
Bijna de voorgerechtjes vergeten, wij hadden Thaise loempiaatjes en A.B.T.-tjes.

Deze zijn van voor ze de Q opgingen, vergeten een fotootje te maken toen ze eraf kwamen.
Zoals je kan zien was het een geslaagd feestje en iedereen vond het varkentje erg lekker.
Tot de volgende Q-sessie!