- Berichten
- 142
Vandaag was het tijd voor sparribs. Een tijdje geleden voor het eerst gemaakt en toen denk ik te lang laten liggen in de eerste fase. En ik had van die dunne ribbetjes dat was niet echt mijn ding.
Nu dus dik bevleesde ribben en die zagen er prima uit.
De ribben eerst even opgeschoond en het vlies er af getrokken en toen in de rub gezet. Ik moet zeggen dat deze rub van Apollo me erg goed bevalt. Zit wel een potje in maar heel minimaal. Prima voor de kinderen dus.
Toen de ribben in de rub zaten ben ik de Q aan gaan maken.
Toen alles warm was wat kersen hout er op gedaan en de ribben lekker 2 uurtjes laten gaan. Omdat ik geen rekje heb (lees nog geen) zelf maar ff iets gepruts om ze recht op te kunnen zetten. Anders past het niet op mijn Q.
Thermometer zit er alleen maar in zodat ik de temp van de Q goed kan zien.
Zo als je aan de temp kan zien rond 1215 uur de ribben er afgehaald en ingepakt.
Toen weer terug gelegd en 2 uurtjes laten liggen.
Toen die om waren heb ik ze er af gehaald en de Q opgestookt tot 200 gradenboog een mais brood te bakken.
Toen die klaar was alles dicht gezet om de temp weer te laten zakken naar 140 graden. En toen dat gelukt was de ribben er weer op gedaan. Na 15 minuten ingesmeerd met bbq saus en nog eens 15 minuten laten indrogen.
Toen was het tijd om toegaan eten. De botjes vielen er niet niet van zelf uit maar waren wel in een beet schoon. Zo heb ik ze het liefst. Wel gaar maar geen snot.
Voor maandag heb ik 2 kg brisket in de DV liggen. Dat word de eerste keer. Ben benieuwd hoe dat gaat bevallen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Nu dus dik bevleesde ribben en die zagen er prima uit.
De ribben eerst even opgeschoond en het vlies er af getrokken en toen in de rub gezet. Ik moet zeggen dat deze rub van Apollo me erg goed bevalt. Zit wel een potje in maar heel minimaal. Prima voor de kinderen dus.
Toen de ribben in de rub zaten ben ik de Q aan gaan maken.
Toen alles warm was wat kersen hout er op gedaan en de ribben lekker 2 uurtjes laten gaan. Omdat ik geen rekje heb (lees nog geen) zelf maar ff iets gepruts om ze recht op te kunnen zetten. Anders past het niet op mijn Q.
Thermometer zit er alleen maar in zodat ik de temp van de Q goed kan zien.
Zo als je aan de temp kan zien rond 1215 uur de ribben er afgehaald en ingepakt.
Toen weer terug gelegd en 2 uurtjes laten liggen.
Toen die om waren heb ik ze er af gehaald en de Q opgestookt tot 200 gradenboog een mais brood te bakken.
Toen die klaar was alles dicht gezet om de temp weer te laten zakken naar 140 graden. En toen dat gelukt was de ribben er weer op gedaan. Na 15 minuten ingesmeerd met bbq saus en nog eens 15 minuten laten indrogen.
Toen was het tijd om toegaan eten. De botjes vielen er niet niet van zelf uit maar waren wel in een beet schoon. Zo heb ik ze het liefst. Wel gaar maar geen snot.
Voor maandag heb ik 2 kg brisket in de DV liggen. Dat word de eerste keer. Ben benieuwd hoe dat gaat bevallen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk