- Berichten
- 406
Hoi,
Ik heb niet veel foto's van het daadwerkelijke BBQ-en maar ik wilde jullie dit recept toch niet onthouden:
- 50 gram tomatensap
- 100 gram appelciderazijn
- 100 gram bruine bastardsuiker
- 200 gram tomatenketchup
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 2 tl gerookte paprika poeder
- 1 tl colans mosterdpoeder

2 kilo spareribs

1
Verwarm het somatenspa met de azijn, los hierin de suiker in op en voeg de ketchup, knoflook, paprikapoederen mosterdpoeder toe.
Laat de marinade afkoelen

2
marineer de spareribs 12 uur in de marinade en laat uitlekken. zorg dat de marinade de spareribs overal raakt.
(Ik heb deze zo'n 20 uur laten marineren)
3
Stoom de spareribs in 20 minuten gaar in een stoompan en laat afkoelen
WHOEHAHAHAAA nou dat hebben we toch maar niet gedaan.
Vanaf hier heb ik de 1-1-1/2 methode gebruikt
...
...
5
Haal de ribs als ze mooi krokant zijn van de bbq en bstrijk ze voor een laatste keer met de marinade
bron:smart bbq van julius jaspers
Ik heb een Weber OTO47 dus... plaatsgebrek! Hoe heb ik dat opgelost?
Allereerst heb ik gebruik gemaakt van de snake methode.
Vervolgens heb ik het welbekende pannendeksel rekje van de Ikea helemaal volgestouwd met ribjes (dwars en nog een dakje van allemaal ribjes gemaakt).
Temp was zo'n 120C en redelijk constant.
Vervolgens even naar Heuts een nieuw zwembad halen want het onze lekte.... :-(
Bij terugkomst zag ik dat het toch wat hard ging dus afgeschermd met alu folie.
Na ruim een uur heb ik de ribjes in setjes van 4 a 5 ingepakt in folie en ..... grmbl geen appelsap.... geen whiskey .... dan maar rum erbij
zodat het kan gaan stomen. Dat heeft ie ook weer een uur gedaan. Nog steeds 120C trouwens met mijn snake methode.
Daarna nog flink met marinade ingesmeerd en nog een 20 minuten in het rekje zonder folie.
en toen kon er gegeten worden:


Volgens mij vonden ze het wel lekker!!
Ik hou zelf meer van wat pittigere ribbels maar deze waren erg lekker en goed gelukt. Het viel me wel op dat er een paar ribbels waren met wat meer vlees op de botten, die waren absurd lekker!!
Geen foto's van de ribbels op de Q dus "This never happend" maar toch een heel lekker receptje!
Ik heb niet veel foto's van het daadwerkelijke BBQ-en maar ik wilde jullie dit recept toch niet onthouden:
- 50 gram tomatensap
- 100 gram appelciderazijn
- 100 gram bruine bastardsuiker
- 200 gram tomatenketchup
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 2 tl gerookte paprika poeder
- 1 tl colans mosterdpoeder

2 kilo spareribs

1
Verwarm het somatenspa met de azijn, los hierin de suiker in op en voeg de ketchup, knoflook, paprikapoederen mosterdpoeder toe.
Laat de marinade afkoelen

2
marineer de spareribs 12 uur in de marinade en laat uitlekken. zorg dat de marinade de spareribs overal raakt.
(Ik heb deze zo'n 20 uur laten marineren)
3
Stoom de spareribs in 20 minuten gaar in een stoompan en laat afkoelen
WHOEHAHAHAAA nou dat hebben we toch maar niet gedaan.
Vanaf hier heb ik de 1-1-1/2 methode gebruikt
...
...
5
Haal de ribs als ze mooi krokant zijn van de bbq en bstrijk ze voor een laatste keer met de marinade
bron:smart bbq van julius jaspers
Ik heb een Weber OTO47 dus... plaatsgebrek! Hoe heb ik dat opgelost?
Allereerst heb ik gebruik gemaakt van de snake methode.
Vervolgens heb ik het welbekende pannendeksel rekje van de Ikea helemaal volgestouwd met ribjes (dwars en nog een dakje van allemaal ribjes gemaakt).
Temp was zo'n 120C en redelijk constant.
Vervolgens even naar Heuts een nieuw zwembad halen want het onze lekte.... :-(
Bij terugkomst zag ik dat het toch wat hard ging dus afgeschermd met alu folie.
Na ruim een uur heb ik de ribjes in setjes van 4 a 5 ingepakt in folie en ..... grmbl geen appelsap.... geen whiskey .... dan maar rum erbij

Daarna nog flink met marinade ingesmeerd en nog een 20 minuten in het rekje zonder folie.
en toen kon er gegeten worden:


Volgens mij vonden ze het wel lekker!!
Ik hou zelf meer van wat pittigere ribbels maar deze waren erg lekker en goed gelukt. Het viel me wel op dat er een paar ribbels waren met wat meer vlees op de botten, die waren absurd lekker!!
Geen foto's van de ribbels op de Q dus "This never happend" maar toch een heel lekker receptje!