Beef en Steak

Spareribs op KMJ 3

Kamado Jan62

Tondelzoeker
Berichten
4
Na wat simpele dingen, even een test spare ribs gedaan. Voor nu 2 uur roken en 1 uur ingepakt en daarna nog beide kanten 5 minuten na lakken met bbq saus. Rib en saus van NosKos. Rooksnippers (abrikozen hout) in foliebol gedaan, temp 135 graden.

Volgende keer toch maar eens 3-2-1 proberen.

F4C2CEF8-3BCC-4BA7-B403-1BBFEE0851DB.jpeg


Mvrgrt,

Jan
 
Ziet er lekker uit als je de volgende keer 2 uur inpakt met wat boter of vloeistof zal ie wellicht wat malser zijn.
 
Vooral zie hoe bevleesd ze zijn. Roken is sowizo minimaal 2,5u bij mij. Daarna meestal 1u45 ingepakt en nog eens 45min gelakt.
 
flinke rib, denk dat je met 2-1-0.05 wel te snel bent gegaan.

Ziet er wel lekker uit!
 
Gewoon even een YouTube recept gevolgd. Met in het folie aan de onderzijde van de ribs Mayo voor voldoende vocht. Volgende keer wat appelcider oid erbij nemen.
Heb de link even opgeslagen en zal volgende keer met de echte low and slow de kerntemp in de gaten houden!
Maar, de ribs waren echt erg lekker en dat maakt dat we sowieso erg blij zijn met de Kamado!
Op naar meer..
 
Ribben zien er goed uit hoor

Wel een beetje kort op de bbq idd
Hier vaak 2,1,1. En inpakken met vocht zoals cola of appelsap. Daar zit zuur in wat je vlees malser maakt.
Als je goed bevleesde ribben hen moet je wellicht de tijden verhogen.

Uiteindelijk moet je zelf door veel testen 😋 Je eigen beste ribben ontdekken.
Succes
 
De rib ziet er wel zeer smakelijk uit! Als het nog niet helemaal naar je zin is, is dat een goede reden om snel de ribs nog een keer klaar te maken op basis van een ander recept. Mooie van bbq! :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan