Beef en Steak

Spareribs op dn 3-2-1

 

DeGoudenSnor

Tondelzoeker
Berichten
19
Met een keurig weertje op komst maar is wat spareribs laten komen
Zag een mooie aanbiedieng bij meat for more 10kg voor 55 euro dus dacht laten we dat is proberen

Spareribs kwamen binnen en zagen er mooi uit ongeveer 500-700gr per rib

De ribben gerubd met
Bruinebastard suiker
Zout
Zwartepeper
Paprikapoeder
Uien poeder
Knoflookpoeder
Mosterdpoeder
Kaneel

En 1 rib met
Verse oregano
Tijm
Zout
Zwarte peper
komijmzaad gemalen

Vervolgens 4 uurtjes ingepakt in folie en laten liggen in de koelkast, mooi tijd om verse friet te snijden en voor te bakken en voor de liefhebbers nog wat groenvoer te maken met groente uit eigen tuin

De ribben vervolgens 3 uurtjes gerookt in de keu, vervolgens ingepakt en besmeerd/gelakt
2 ribben met zelfgemaakte kruidenboter, jagermeister, maggi, whiskey
2 ribben met maggi en kruidenboter
1 rib met jagermeister en maggi

1 Tot 1:15 uur terug in aluminiumfolir op de keu gelegd, daarna uitgepakt en nog 1 uur terug op de keu afgelakt met hetzelfde mengsel alleen dan zonder boter 1x gelijk en 2e keer na een half uur
De gasten waren tevreden met het eind resultaat
Daar doen we t voor
Uiteraard een lekker biertje dr bij
20250809_090344.jpg
20250809_092618.jpg
20250809_092841.jpg
20250809_094753.jpg
20250809_113244.jpg
20250809_115159.jpg
20250809_115215.jpg
20250809_120100.jpg
20250809_130956.jpg
20250809_154356.jpg
20250809_161351.jpg
20250809_174458.jpg
20250809_183020.jpg
20250809_183243.jpg
 
Kijk, dat ziet er zomers uit.
Smakelijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan