Gisteren een hernieuwde poging om Spareribs te bereiden op mijn Weber. Laat ik beginnen met 2 foto's van het eindresultaat:
Ik heb dit keer de Spareribs met ketting gebruikt van BBQuality (link). Ik ben begonnen met het klaarmaken van mijn Weber volgens de Snake methode:
Hierna de spareribs in de rub gezet, dit keer de BBQuaility All-Purpose-Rob gebruikt:
Hierna de bereiding gedaan volgens de 3-2-1 methode. In het begin wat problemen om de temperatuur goed te krijgen bleek een rijtje extra kolen nodig te zijn. Nadat ik deze had toegevoegd bleef de tempratuur stabiel tussen de 115-120 graden met enkele uitschieters naar 125 graden.
Na 3 uur de spareribs ingepakt in aluminiumfolie en besprenkelt met appelsap. Na ongeveer 1 uur en 45 minuten beide ribs weer uitgepakt en ze met de Noskos BBQ Saus ingesmeerd. Dit na een half uurtje nogmaals herhaald en na 1 uur heb ik ze eraf gehaald en had ik het eindresultaat zoals hierboven bereikt. Van deze momenten vergeten foto's te maken.. (leerpuntje voor de volgende keer )
Naar aanleiding van deze poging had ik nog wel de volgende vragen:
1. Ik had was gezocht en mijn ribs kwamen qua tempratuur niet veel hoger dan 70-75 graden aan het eind van de sessie. Ondanks de lage tempratuur valt het vlees wel van het bot af dus dan neem ik aan dat de gaarheid wel op orde is. Is de lagere tempratuur een probleem?
2. Hoewel ik geen rookhout had toegevoegd dit keer (de eerdere poging met Hickory Hout) was qua smaak niet top, dus dit keer zonder rookhout maar ondanks dit gegeven vind ik het vlees aardig rood. Iemand een verklaring hiervoor?
De eerste stap op mijn to-do lijst is over te stappen op de Ecobrasa briketten om zodoende een stabieler temperatuur verloop te krijgen gedurende dit soort lange sessies.
Ik heb dit keer de Spareribs met ketting gebruikt van BBQuality (link). Ik ben begonnen met het klaarmaken van mijn Weber volgens de Snake methode:
Hierna de spareribs in de rub gezet, dit keer de BBQuaility All-Purpose-Rob gebruikt:
Hierna de bereiding gedaan volgens de 3-2-1 methode. In het begin wat problemen om de temperatuur goed te krijgen bleek een rijtje extra kolen nodig te zijn. Nadat ik deze had toegevoegd bleef de tempratuur stabiel tussen de 115-120 graden met enkele uitschieters naar 125 graden.
Na 3 uur de spareribs ingepakt in aluminiumfolie en besprenkelt met appelsap. Na ongeveer 1 uur en 45 minuten beide ribs weer uitgepakt en ze met de Noskos BBQ Saus ingesmeerd. Dit na een half uurtje nogmaals herhaald en na 1 uur heb ik ze eraf gehaald en had ik het eindresultaat zoals hierboven bereikt. Van deze momenten vergeten foto's te maken.. (leerpuntje voor de volgende keer )
Naar aanleiding van deze poging had ik nog wel de volgende vragen:
1. Ik had was gezocht en mijn ribs kwamen qua tempratuur niet veel hoger dan 70-75 graden aan het eind van de sessie. Ondanks de lage tempratuur valt het vlees wel van het bot af dus dan neem ik aan dat de gaarheid wel op orde is. Is de lagere tempratuur een probleem?
2. Hoewel ik geen rookhout had toegevoegd dit keer (de eerdere poging met Hickory Hout) was qua smaak niet top, dus dit keer zonder rookhout maar ondanks dit gegeven vind ik het vlees aardig rood. Iemand een verklaring hiervoor?
De eerste stap op mijn to-do lijst is over te stappen op de Ecobrasa briketten om zodoende een stabieler temperatuur verloop te krijgen gedurende dit soort lange sessies.